A burgonyafőzés nem egy nagy truvaj: felrakjuk a krumplit egy hatalmas fazék vízben, és kellően puhára főzzük. Bumm. Na de mi lenne, ha azt mondanánk, hogy víz helyett használhatsz valami egészen mást is, amitől sokkal mélyebb íze lesz a kolompérnak?
Használj víz helyett alaplevet burgonyafőzéskor!
Természetesen választhatsz csirke-, marha- vagy zöldségalaplevet is, amit csak szeretnél, a legízletesebb végeredmény érdekében pedig mondunk egy extra tippet: vágd félbe vagy kockákra a burgonyaszemeket, illetve hámozd meg őket főzés előtt, így több aromát nyelnek majd el!
Az alaplében főzött burgonya olyan finom lesz, hogy akár főételként is megállja a helyét, nem csak köretként.
Extra tippek:
- Tejben is főzheted a krumplit, attól pedig krémes, puha állagot kapsz majd - tökéletes megoldás krumplipüréhez!
- Citromlé vagy ecet is mehet a főzővízbe, hogy ne barnuljon be a krumpli!
- Ha pedig kakukkfüvet, rozmaringot vagy római köményt adsz a főzővízbe, szintén extra ízeket kap a krumplid!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több segítség a főzéshez: