Ne vízben főzd a krumplit: van egy sokkal finomabb alternatíva

Turbózd fel a burgonyafőzési módszered, és hagyd el a vizet.... ezúttal valami mást mutatunk!

A burgonyafőzés nem egy nagy truvaj: felrakjuk a krumplit egy hatalmas fazék vízben, és kellően puhára főzzük. Bumm. Na de mi lenne, ha azt mondanánk, hogy víz helyett használhatsz valami egészen mást is, amitől sokkal mélyebb íze lesz a kolompérnak?

Krumplifőzés lábosban
Főzd a krumplit alaplében!

Használj víz helyett alaplevet burgonyafőzéskor!

Természetesen választhatsz csirke-, marha- vagy zöldségalaplevet is, amit csak szeretnél, a legízletesebb végeredmény érdekében pedig mondunk egy extra tippet: vágd félbe vagy kockákra a burgonyaszemeket, illetve hámozd meg őket főzés előtt, így több aromát nyelnek majd el!

Az alaplében főzött burgonya olyan finom lesz, hogy akár főételként is megállja a helyét, nem csak köretként.

Parmezánalaplé

Alaplevet bizony nemcsak csontokból és zöldségekből főzhetünk, hanem például parmezánból is! Biztos mindenki számára ismerős a helyzet, amikor a parmezán széle annyira kemény, hogy ...

Fehér marha alaplé

Pofonegyszerű alaplé - nem kell vele semmit csinálnunk, magában elfő, és ha mindig van belőle a mélyhűtőben, nem kell kockákat használnunk.

Fehér zöldség alaplé

Ez nem zöldségleves, csak egy alaplé - arra jó, hogy szépen bedobozolva lefagyasszuk, és ha bármilyen krémleves, rizottót, szószt készítünk, csak elő kell vennünk, és nem kell ...

Extra tippek:

  • Tejben is főzheted a krumplit, attól pedig krémes, puha állagot kapsz majd - tökéletes megoldás krumplipüréhez!
  • Citromlé vagy ecet is mehet a főzővízbe, hogy ne barnuljon be a krumpli!
  • Ha pedig kakukkfüvet, rozmaringot vagy római köményt adsz a főzővízbe, szintén extra ízeket kap a krumplid!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több segítség a főzéshez:

Legújabb receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 élelmiszer, amit nem mosol meg, pedig nem ártana

A főzés nulladik lépése az alapanyagok megmosása: így gondoskodhatunk arról, hogy az étel nemcsak finom, de biztonságosan fogyasztható is lesz. Vannak egyértelmű esetek, az alábbiak nem ezek közé tartoznak: nézzük, mit kell még a csap alá tartani!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...