Drágább lesz a krumpli is, ez az áremelkedés oka

Ha az eddigi folyamatos drágulás nem lett volna elég, egy újabb alapvető alapanyag, a krumpli ára is emelkedni fog a közeljövőben. De mégis mitől?

A krumpli ára is egyre borsosabb lesz, derült ki egy friss hírből, ami a zöldségtermés mennyiségéről jelentett. Az időjárás nem volt kedves egy növénnyel szemben sem, így a betakarított mennyiség várhatóan alacsonyabb lesz idén. Igen, sajnos krumpliból is.

Drágább lesz a krumpli is, ez az áremelkedés oka

A szakértők előrejelzése szerint drágulás várható a krumplipiacon: a nyári aszály miatt jelentősen csökkent a termésmennyiség az országban, ez pedig természetesen érezhető lesz majd az árakban is.

De nem csak nálunk aggasztó a helyzet: az idei csapadékhiány a teljes kontinenst érintette.

Most 400 forint körül alakul a krumpli kilós ára, mind a fővárosban, mind vidéken. Azonban a legtöbb árus beszámolója szerint ez nem lesz sokáig tartható. Az átlagos nyári terméshozam korábban 500 és 600 ezer tonna között mozgott, ami az elmúlt években 300 ezer tonnára csökkent, idén pedig ennél is kevesebb várható majd.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...