A krumpli megint új formában hódít – itt a burgonyabuborék

A krumpli az egyik legsokszínűbb étel, amit akár az év minden napján el lehetne készíteni valamilyen más formában. Ma pedig az új krumpliételek születése és terjedése nem szakácskönyvekben, hanem a TikTokon történik!

A TikTok a konyhai praktikák mellett számos izgalmas, ugyanakkor egyszerű receptekkel is megajándékozott minket, ilyen volt a paradicsomos-fetás tészta, majd nyári változata, az eperrel és mézzel sült feta. De a TikTok felhasználóit az egyik legkönnyebben hozzáférhető és legolcsóbb alapanyag, a krumpli is megihlette, és az elmúlt hónapokban több új receptet is láthattunk velük.

A krumpli megint új formában hódít

Először ott volt a 15 órás burgonya, amit ugyan hosszú időbe telik elkészíteni, de a millió ropogós réteg mindenért kárpótol, és akár partifalatként is megállja a helyét. Aztán nemrég megérkezett a pompomburgonya, ami szintén egy újabb mutatós és elképesztően finom csavar a jó öreg krumplin.

A harmonikaburgonyáról nem is beszélve:

Harmonikaburgonya

Ezt a harmonika névre elkeresztelt burgonyát ismét a TikTok egy újabb kajahulláma generálta, amit muszáj nekünk is meglovagolnunk. Nem véletlen, hogy annyian imádják, hiszen igen mókásan ...

Most pedig megérkeztek a burgonyabuborékok. De hogyan készülnek ezek a krumpli falatkák? Először is fogd a krumplit, és vágd be a héját körben. Ezután mehet a forrásban lévő vízbe, hogy puhára főjön. Ha ez megvan, következik a jeges fürdő – az előbbi kis trükktől hihetetlenül könnyen meg tudod majd pucolni őket! Igazi Varázslat!

@msshiandmrhe

Creamy crunchy bubble potato pillows #cooking #foodasmr #asmrcooking #vegan #recipe #homecook #potato #foodtiktok #veganrecipes

♬ Let It Snow! Let It Snow! - Frank Sinatra

Ezután egyszerűen törd össze a krumplit, és adj hozzá rizslisztet, kukoricalisztet, sót és borsot. Az egészet gyúrd, amíg sima tésztát nem kapsz, majd tetszés szerinti formára nyújtsd. A végén kis párnákat vagy buborékokat kapsz.  

A videót eddig 61 millióan nézték meg, és valószínűleg már számos konyhában elkészítették ezt a gyors fogást – te se maradj le!

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...