4 tipp, és olyan laktató lesz a krémlevesed, hogy tutira nem maradsz éhes

Van pár ötletünk, hogyan tedd jóval laktatóbbá a zöldségkrémlevesed anélkül, hogy húsos hozzávaló vagy feltét után nyúlnál.

Ha szereted a krémleveseket, de az a bajod velük, hogy nem elég laktatóak, akkor mutatunk négy ötletet, ami segíthet ezen az égető problémán. Hús nélkül!

1.) Turbózd fel hüvelyesekkel

Magas fehérjetartalmuknak köszönhetően a hüvelyesek krémlevesbe főzése, turmixolása tökéletesen eltelít majd: egy kevés a fehérbabkonzervből, némi lencse, zöldborsó vagy csicseri bármilyen egyéb zöldséghez adva pont jó lesz.

2. ) Turbózd fel krumplival

Közhely, de a krumpli tényleg eltelít, és tele van keményítővel, így be is sűrűsíti a levesed. Főzz egy krumplit a répa- gomba- vagy mondjuk brokkolikrémlevesedbe – lisztre sem lesz szükséged, és jobban is laksz majd.

3.) Tegyél bele tejterméket

Amellett, hogy a tejtermékek hozzáadása finoman elkrémesíti a főztöd, további fehérjét is ad hozzá, amitől szintén jobban telítődsz majd. Ez lehet görög joghurt, sima joghurt, tejföl, tej, vaj, tejszín és növényi főzőtejszín is.

4.) Tegyél rá extra feltéteket

És itt most nem a sültkolbász-morzsára vagy baconre gondolunk, hanem mondjuk reszelt sajtra, sült csicseriborsóra, olajos magvakra vagy házi, fűszeres crutonra, zöldségcsipszre.

Ha még többet olvasnál a HÚSBAVÁGÓ kampányunkról, nézd meg főszerkesztőnk levelét, vagy kövesd a Nosaltyt itt, a FacebookonInstagramonYouTube-on vagy a Viberen a húsmentes hét kapcsolódó tartalmaiért!


Még több húsmentes alapanyagot ismerhetsz meg:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...