4 tipp, és olyan laktató lesz a krémlevesed, hogy tutira nem maradsz éhes

Van pár ötletünk, hogyan tedd jóval laktatóbbá a zöldségkrémlevesed anélkül, hogy húsos hozzávaló vagy feltét után nyúlnál.

Ha szereted a krémleveseket, de az a bajod velük, hogy nem elég laktatóak, akkor mutatunk négy ötletet, ami segíthet ezen az égető problémán. Hús nélkül!

1.) Turbózd fel hüvelyesekkel

Magas fehérjetartalmuknak köszönhetően a hüvelyesek krémlevesbe főzése, turmixolása tökéletesen eltelít majd: egy kevés a fehérbabkonzervből, némi lencse, zöldborsó vagy csicseri bármilyen egyéb zöldséghez adva pont jó lesz.

2. ) Turbózd fel krumplival

Közhely, de a krumpli tényleg eltelít, és tele van keményítővel, így be is sűrűsíti a levesed. Főzz egy krumplit a répa- gomba- vagy mondjuk brokkolikrémlevesedbe – lisztre sem lesz szükséged, és jobban is laksz majd.

3.) Tegyél bele tejterméket

Amellett, hogy a tejtermékek hozzáadása finoman elkrémesíti a főztöd, további fehérjét is ad hozzá, amitől szintén jobban telítődsz majd. Ez lehet görög joghurt, sima joghurt, tejföl, tej, vaj, tejszín és növényi főzőtejszín is.

4.) Tegyél rá extra feltéteket

És itt most nem a sültkolbász-morzsára vagy baconre gondolunk, hanem mondjuk reszelt sajtra, sült csicseriborsóra, olajos magvakra vagy házi, fűszeres crutonra, zöldségcsipszre.

Ha még többet olvasnál a HÚSBAVÁGÓ kampányunkról, nézd meg főszerkesztőnk levelét, vagy kövesd a Nosaltyt itt, a FacebookonInstagramonYouTube-on vagy a Viberen a húsmentes hét kapcsolódó tartalmaiért!


Még több húsmentes alapanyagot ismerhetsz meg:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...