8 őszi zöldség és gyümölcs, amit eressz össze krémlevesekben

Nincs mese: ősszel krémlevesezni kell. Ha pedig ilyen intenzitással űzzük ezt az étkezési formát, bizony szükségünk lesz a klasszikusokon kívül újító és formabontogató receptekre is. Például gyümölcsös-zöldséges kombinációkra.

Ebben az időszakban meglehetősen sok időt fogunk elölteni a tűzhely mellett állva zöldségek puhára főzésével, simára turmixolásával, egyszóval krémlevesfőzéssel. Hol sütőtököt, batátát, hol zellert, majd körtét, almát fogunk a fazékba dobálni – de miért mindig külön-külön? Igazán egybeereszthetnénk néhány zöldséget és gyümölcsöt, hogy ne mindig csak magukban alkossanak, hadd hassanak néha egymásra is a fazékban, hadd gyarapodjanak ízben, színben, izgalomban. Persze nem passzol minden mindenhez: vegyük sorra az ígéretes zöldség- és gyümölcspárokat, legyen tele az idei ősz igazán ütős krémlevesekkel!

Nézd meg galériánkban a krémlevesben keverhető zöldségeket, gyümölcsöket!

Receptek a kísérletezéshez:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Őszi konyhai ötleteink egy csokorban:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...