A krémes paprikás burgonyaleves nem tartalmaz semmilyen tejterméket, az ételt önmagával kell besűríteni ahhoz, hogy selymesen lágy és finom legyen. Mutatjuk a teljes receptet, amely nemcsak laktózmentes, de gluténmentes is!
Amire szükséged lesz: 2 közepes darab vöröshagyma, 3 közepes darab tv paprika, 2 közepes szár halványító zeller, 1 nagy db paradicsom, ízlés szerint só és bors, 1 evőkanál fűszerpaprika, 4 db babérlevél, 1 liter zöldség alaplé, 1.5 kg burgonya, 3 evőkanál olívaolaj
Az aprított hagymát, zellerszárat és paprikát egy kevés olívaolajon párolni kezdjük egy nagy lábasban.
Felkockázzuk a paradicsomot, ezt is mellédobjuk. Sózzuk, borsozzuk, a fűszerpaprikát is beleszórjuk, majd két perc múlva felöntjük zöldségalaplével. Érdemes saját zöldséglevet használni, de kockából vagy zseléből hígított is jó.
Ekkor összeturmixoljuk az alapot. Beledobjuk a babérleveleket és a kockázott burgonyát, utánasózzuk, majd közepes lángon addig forraljuk, ameddig megfő a krumpli.
Itt egy-kétszer újból beleforgatunk a botturmixszal, ezzel sűrítjük, és kész.
Aprított zellerlevéllel vagy petrezselyemmel tálaljuk, és mehet rá bármilyen tejföl: vegán, laktózmentes vagy sima, ami a diétába beleillik.
A krémes paprikás burgonyaleves teljes receptje itt található, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket is készítsd el: