Ennyivel emelkedhetnek az árak a közétkeztetésben

A szülőknek több száz forinttal többet kell majd fizetniük az iskolai, óvodai és bölcsődei menzákon.

20-30 százalékos áremelést szeretnének a közétkeztetésben részt vevő cégek ősztől – írja a Világgazdaság a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségére hivatkozva. Az őszi árakról már zajlanak a tárgyalások a bölcsődei, óvodai és iskolai menzákat finanszírozó önkormányzatok és a közétkeztető cégek között.

Ennyivel emelkedhetnek az árak a közétkeztetésben

Ősztől egy iskolai ebéd teljes áron 800-900 forint lehet a becslések szerint, tehát a szülőknek az eddigi 400-500 helyett jó pár száz forinttal többet kellene majd fizetniük.

A közétkeztetési piacon már február végére elolvadt az idei, jellemzően 6-12 százalékos áremelések hatása, ahol egy szakmai felmérés szerint már a tavalyi év végén 17 százalékos költségnövekedést tapasztaltak a szereplők

– jelentette ki Sáfár Ferenc, a szövetség közétkeztetési szekciójának vezetője.

Sáfár szerint már tavasszal 30 százalék körüli áremelés lett volna szükséges az élelmiszer- és energiapiacon történt változások hatására, ráadásul májusban az infláció átlépte a 10 százalékos lélektani határt.

Forrásaink voltak.


Még több izgalmas tartalom:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...