4 közel-keleti gyümölcs, amit érdemes gyakrabban használnod

A közel-keleti gyümölcsöket nemcsak azért érdemes kipróbálnod, mert hihetetlenül egészségesek és finomak, hanem azért is, mert rendkívül izgalmas ízeket, aromákat tudnak hozzáadni a már jól megszokott ételekhez.

Datolya, füge, gránátalma és birsalma. Mi a közös bennük? Hogy mindegyikőjük rendkívül fontos szerepet tölt be a közel-keleti konyhában. Az említett gyümölcsöket már több ezer éve fogyasztják az emberek a közel-keleti régiókban, mivel sokuknak gyógyító hatást tulajdonítottak. A modern gasztronómiában azonban már elsősorban sokoldalú felhasználásuk, illetve különleges ízűk miatt használják őket.

7 meglepő fogás, ami forrólevegős sütőben is elkészíthető

Bár a forrólevegős sütők évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek itthon, de még így is akadnak olyanok, akik kategorikusan elutasítják az említett konyhai eszköz használatát. Ha viszont belegondolunk abba, hogy olaj nélkül, tehát egészségesebben, illetve gyorsabban lehet benne bizonyos ételeket elkészíteni, akkor arra a következtetésre jutunk, hogy mégis érdemes egy esélyt adni neki. Napi Tippünkben segítünk, mely fogásokat érdemes benne elkészíteni.

Nosalty

4 vega/vegán közel-keleti fogás, ami azonnal elcsábít

Ha közel-keleti ételekre gondolunk, akkor általában a fokhagymakrémes shawarma, a szaftos kebab és a puha báránysültek jutnak az eszünkbe, és ez nem véletlen. Ám megannyi fantasztikusabbnál fantasztikusabb vega és vegán fogás is megtalálható a közel-keleti konyha repertoárjában. Most ezek közül mutatunk be négyet, melyeket viszonylag könnyedén, akár otthon is el lehet készíteni!

Dimashky-Korompai Tímea

7 alulértékelt közel-keleti fűszer, ami többet tud, mint a paprika

Nem is hinnéd, hogy mennyi izgalmas és különleges közel-keleti fűszer rejtőzik az áruházak polcain, ami csak arra vár, hogy te végre kipróbáld a konyhában. Ezért ha legközelebb mész bevásárolni, akkor arra biztatlak, nézz át az oregánó és a paprika tasakok tömegein és tedd a kosaradba a citrusos ízű szumákot, a kakukkfüves zaatar-t, az aromás hétfűszerkeveréket, a karakteres kardamomot, a jellegzetes illatú római köményt, az aromás őrölt koriandert vagy a különleges görögszénát. Tarts most velem, és fedezd fel ezeknek a kulináris kincseknek az elbűvölő világát.

Dimashky-Korompai Tímea

Ha szívesen használnál a jól megszokott almán és szilván kívül is más gyümölcsöket, akkor érdemes megismerned az alábbi közel-keleti finomságokat. Íme, katt a galériára!


Még több cikk, ami segít majd az otthonfőzésben:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...