5+1 ínycsiklandozó közel-keleti, böjti fogás, ami hús nélkül telít el

Cibereleves, málé, laska és pattogatott kukorica – csak hogy párat említsünk azokból az ételekből, amelyeket itthon a régi időkben a nagyböjti időszak alatt fogyasztottak az emberek. Magyarországhoz hasonlóan a közel-keleti régió országaiban is megtalálhatók azok az ételek, amelyek fontos szerepet játszanak a böjt alatt.

Bár a közel-keleti konyha elsősorban ízletes bárányreceptjeiről és ínycsiklandozó sajtjairól híres, mégis évente több ezren tartózkodnak ezektől a fenséges ételektől 40 napig, helyette sok levest és salátát esznek. De ezenfelül is akad még rengeteg ínycsiklandó fogás, amelyet például a szíriai, libanoni, palesztin, jordániai, kuvaiti és egyiptomi keresztények fogyasztanak a nagyböjti időszak alatt. Most csokorba szedtük a legnépszerűbbeket, hogy te is kipróbálhasd őket még húsvét előtt!

Nézd meg a galériában, milyen ételeket fogyasztanak nagyböjt alatt a Közel-Keleten:

Még több közel-keleti érdekességről olvashatsz itt:

4 közel-keleti saláta, ami legalább olyan jó, mint az uborkasaláta

Ha salátákról van szó, akkor nekünk, magyaroknak is megvannak a nagy kedvenceink, így például a tejfölös, ecetes, pirospaprikával megszórt uborkasaláta. És ahogy mi sem tudjuk elképzelni a hétvégi rántott húst az említett saláta nélkül, úgy a közel-keleti országokban élők sem tekintik teljesnek a menüt, ha hiányzik az étkezőasztalról a gazdag és frissítő saláta. Most bemutatjuk a régió leghíresebb salátáit!

Dimashky-Korompai Tímea

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több érdekes cikk, ami érdekelhet:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...