Közel 30 kg-ot fogyott Lilla, a Nosalty szerkesztője. Olvassátok történetét!

Legújabb cikksorozatunkban egyik szerkesztőnk mesél arról, milyen volt leadni közel 30 kilót, hogyan sikerült ezt az eredményt elérni, illetve hogy mit lehet tenni a fogyás utáni "mellékhatásként" jelentkező, zavaró lógó bőrrel.

Majdnem 3 évvel ezelőtt kezdtem bele egy komolyabb diétába. Hirtelen ugrottam bele, és fogalmam sem volt arról, meddig jutok majd pontosan. Egy igazi sztármentor, Rubint Réka indított el az úton. Pontosan 96 kilót nyomott akkor alattam a mérleg, és szó szerint undorodtam magamtól, amikor a tükörbe néztem.

Komoly munkába kezdtünk, és az étkezésem teljes megreformálása után a mozgásra is óriási hangsúlyt fektettünk. A diétám lényege az volt, hogy napi 1300 kalóriánál ne vigyek be többet, illetve hogy a szénhidrátbevitelem se haladja meg a 100 grammot. Az edzős napokon pár száz kalóriával többet ehettem, hiszen akkor többet is égettem el.

Ebben az időszakban többnyire salátákat, csirkemellet és szénhidrátcsökkentett termékeket ettem. Abban az időben egyáltalán nem főztem magamnak, és azt gondoltam, hogy egy saláta csakis valami ízetlen zöld levelekből álló nyuszieledel lehet, és a roston csirke is csak száraz fűrészpor. (Hát igen, ilyen volt a Nosalty előtt az életem.)

Eleinte gyorsan fejlődtem, szuper eredményekkel, így nagyon jól éreztem magam. Több mint 10 kilótól sikerült megszabadulnom körülbelül 2,5 hónap alatt. Örülök, hogy ennyire szigorúan fogtak az elején, hiszen én is gyors eredményeket szerettem volna, továbbá kellett ez a kezdeti lendület ahhoz, hogy ne adjam fel irtózatosan gyorsan az életmódváltást.

Sajnos azonban ezek után jött a nyár, a szülinapom, és azt vettem észre augusztus végére, hogy pár kiló visszakúszott rám, ami rettenetesen elkeserített. Erőt vettem magamon, sikerült túljutnom ezen a visszaesésen, és újra belevágtam a diétába. Eldöntöttem, hogy ezúttal nem gyors eredményeket szeretnék, hanem tartósakat. Ebben szintén segített a mentorom, aki kicsit enyhített a diétámon, viszont több mozgást írt elő, hiszen a jelentős súlycsökkenésnek köszönhetően sokkal jobban bírtam. Itt már körülbelül 1600 kalóriát vittem be egy nap, de sajnos még mindig az előbb említett ehetetlen salátákból és csirkemellekből. Így sikerült körülbelül 2 év alatt közel 20 kilótól megszabadulnom.

Azt hiszem, az igazi változás akkor következett be, amikor bekerültem a Nosalty szerkesztőségébe. Persze az elején én is bele-beleettem az isteni sütikbe, hamburgerekbe és mindenféle finomságba, amiket készítettek a többiek, de később rájöttem, ha nem figyelek oda rendesen, újra belekerülök abba a spirálba, mint régen. Ebben az időben meg voltam elégedve az alakommal, és egyáltalán nem akartam fogyókúrázni. Csak szinten tartottam.

A karantén alatt azonban volt időm agyalni, és ahogy nézegettem magam a tükörben, rájöttem, nem tetszik az, amit látok, ezért úgy döntöttem, szeretnék még minimum 5 kilótól megszabadulni. Ezt körülbelül a karatén végére el is határoztam.

Később elkezdtem újra bejárni az irodába, ahol az egyik munkatársammal, Flórával rengeteget beszélgettünk az életmódváltásról, a fogyásról és a mozgásról. (Egyébként az ő átváltozása is fantasztikus, ITT megnézhetitek.) Nagyon hasonló dolgokon mentünk keresztül, így jól megértettük egymást, és rengeteg tanácsot is adtunk a másiknak.

Mivel Flóra nagyon jól főz, rengeteg dologra megtanított. Hogyan legyen a csirkemell szaftos, hogyan készítsem el úgy a salátát, hogy laktató legyen, de mégse legyen 100 millió kalória. Rengeteg zöldséget megszerettetett velem, és rájöttem, hogy egy diétának nem kell feltétlenül arról szólnia, hogy éhezel, és szenvedsz. Igenis lehet jókat enni a fogyókúra alatt is! Így végül még további 7 kilót leadtam. Összesen pedig 27 kilótól sikerült megszabadulnom 2,5 év alatt.

Pásztorpite édesburgonyával

Az angolok egyik híres egytálétele a Shepherd's pie, azaz pásztorpite. Nincs vele sok cécó, készítünk egy húsos ragut, amit majd beburkolunk burgonyapürével, és összesütjük a ...

Ratatouille, azaz francia lecsó

A ratatouille-t (ejtsd: ratatuj) a francia Riviéra fővárosában, Nizzából ered, és régen a szegény emberek eledelének tartották. Órákig főzték lassú tűzön a maradék zöldségeket, ...

Ha kíváncsi vagy, hogyan edzettem, hányszor, és milyen gyakorlatokat végeztem, akkor tarts velem a következő cikkben is.

Ezeket olvastad már?

A Skinny Bitch diéta

Nem, nem fordítom le a diéta elnevezésének jelentését. Nem szalonképes. Mondjuk maga a diétaprogram is hagy némi kívánnivalót maga után.

admin

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...