Követendő példa: Kitiltották New Yorkból az ételes dobozokat

Január 1-től tilos hungarocellből készült, egyszer használatos ételes tárolókat árusítani a világ egyik legnagyobb városában. A kiszállító éttermek júniusig kaptak haladékot. 

Izgatottan várhatták már az év első napját New York város lakosai. Egyfelől január 1-től 15$/ órára emelték a város dolgozóinak minimálbérét (ez kb. 4230 forint), de a város természetvédő lakosai is fellélegezhettek egy kicsit: az év első napjától fogva tilos hungarocellből készült ételes dobozokat és poharakat forgalmazni a Nagy Almában.

A New York-i éttermek június 30-ig kaptak haladékot.

Eszerint szépen lassan elkezdődik New York szeméttől való megszabadulása, hiszen a városban az ételes dobozok mellett a rengeteg papírpohár és műanyag tasak is évek óta problémát jelent a város lakóinak. A tiltás alól kivételt élveznek a hentesek, a friss húsokat ugyanis a hungarocellből készült dobozokban tudják kellő ideig hidegen tartani, valamint az olyan kisvállalkozások, amelyek papíron tudják bizonyítani, hogy a műanyag tárolók összetételük szerint nem szennyezik nagy mértékben a környezetet.

A hungarocell tárolókat forgalmazó vállalkozások június 30-ig kaptak haladékot a tiltott anyagok eltüntetésére, a határidő lejárta után akár 1000$-os bírságot is szabhatnak azokra a helyekre, ahol ilyen műanyagban árulnak élelmiszert.

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...