Követendő példa: Kitiltották New Yorkból az ételes dobozokat

Január 1-től tilos hungarocellből készült, egyszer használatos ételes tárolókat árusítani a világ egyik legnagyobb városában. A kiszállító éttermek júniusig kaptak haladékot. 

Izgatottan várhatták már az év első napját New York város lakosai. Egyfelől január 1-től 15$/ órára emelték a város dolgozóinak minimálbérét (ez kb. 4230 forint), de a város természetvédő lakosai is fellélegezhettek egy kicsit: az év első napjától fogva tilos hungarocellből készült ételes dobozokat és poharakat forgalmazni a Nagy Almában.

A New York-i éttermek június 30-ig kaptak haladékot.

Eszerint szépen lassan elkezdődik New York szeméttől való megszabadulása, hiszen a városban az ételes dobozok mellett a rengeteg papírpohár és műanyag tasak is évek óta problémát jelent a város lakóinak. A tiltás alól kivételt élveznek a hentesek, a friss húsokat ugyanis a hungarocellből készült dobozokban tudják kellő ideig hidegen tartani, valamint az olyan kisvállalkozások, amelyek papíron tudják bizonyítani, hogy a műanyag tárolók összetételük szerint nem szennyezik nagy mértékben a környezetet.

A hungarocell tárolókat forgalmazó vállalkozások június 30-ig kaptak haladékot a tiltott anyagok eltüntetésére, a határidő lejárta után akár 1000$-os bírságot is szabhatnak azokra a helyekre, ahol ilyen műanyagban árulnak élelmiszert.

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...