4 érv, hogy miért KELL meginni a házi kovászos uborka levét

A nyár házilag talán legkönnyebben elkészíthető egészséges slágere (a főtt kukorica után) a kovászos uborka. Némi ubi, fűszerek, víz és kenyér kell csak hozzá, napfény, meg egy nagy-nagy üveg. Na de miért jó nekünk, ha a levét is megisszuk?

Sokunknak mondani sem kell, mások viszont simán kiöntik a kovászos uborka levét, miután a belevaló elfogyott. Pici gondolkodással kitalálható, miért egészséges, ha felhörpintjük a nedűt, de azért a Sokszínűvidék cikke alapján most mi is összefoglaljuk, miért jó döntés. Azon kívül, hogy finom és frissítő.

Idd meg a levét!

Egy szóval: mindenképp idd meg a kovászos uborka levét, ha jót akarsz magadnak!

Kattints a galériára, ha tudni akarod a jótékony hatásait!

+ két jótanács:

  • mivel a kovászos uborka leve erősen sós, mérsékeljük a sófogyasztásunkat, ha megisszuk a savanykás nedűt
  • mindenképpen házi változatot fogyasszunk, hiszen a bolti tele lehet adalékanyagokkal - receptek itt!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Nyári recept, cikk és ötlet itt vár:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...