Sokunknak mondani sem kell, mások viszont simán kiöntik a kovászos uborka levét, miután a belevaló elfogyott. Pici gondolkodással kitalálható, miért egészséges, ha felhörpintjük a nedűt, de azért a Sokszínűvidék cikke alapján most mi is összefoglaljuk, miért jó döntés. Azon kívül, hogy finom és frissítő.
Egy szóval: mindenképp idd meg a kovászos uborka levét, ha jót akarsz magadnak!
Kattints a galériára, ha tudni akarod a jótékony hatásait!
4 nyomós érv, hogy miért KELL meginni a kovászos uborka levét
Természetesen probiotikus
Az erjesztés, trendi nevén fermentáció során a természetes baktériumok és élesztők probiotikus hatással ruházzák fel a kovászos uborka levét (illetve az ubikat), a probiotikumok jótékony hatásairól pedig csak az nem hallott, aki egy kő alatt él. Vagy akinek mindig tökéletes az emésztése.
+ két jótanács:
- mivel a kovászos uborka leve erősen sós, mérsékeljük a sófogyasztásunkat, ha megisszuk a savanykás nedűt
- mindenképpen házi változatot fogyasszunk, hiszen a bolti tele lehet adalékanyagokkal - receptek itt!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Nyári recept, cikk és ötlet itt vár: