5 dolog, amit idén ősszel mindenképpen tegyél meg a körtével

Nem lenne ugyanolyan az ősz körte nélkül, persze azért mégsem mindegy, milyen módon tesszük az évszak részévé a lédús gyümölcsöt. Az alábbi receptekkel biztos sikert arathatunk.

Nem bánunk túl igazságosan a körtével: gyakran hajlamosak vagyunk egy kalap alá venni az almával, mégsem adjuk meg neki ugyanazt a figyelmet, nem használjuk olyan gyakran és sokszínűen, mint gyümölcstársát. Az még egy dolog, hogy süteményekbe csak-csak beleaprítjuk, azonban itt megáll a tudomány – változtassunk ezen, használjuk idén igazán és ténylegesen izgalmasan a körtét. Jöjjenek a legjobb receptek!

Nézd meg galériánkban a körte felhasználásának izgalmas módjait!

Receptek, amelyeket feltétlenül próbálj ki:

Forralt boros körtekenyér

Vannak olyan sütemények, amelyek egy falatban képesek megidézni egy teljes időszak hangulatát, és úgy érzem, hogy ez a lent olvasható recept is így sikerült. A tél hidege ellen dolgozó ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hangulatos őszi ötletek, amelyek csak rád várnak:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...