Hamarosan itt a szezonja, mégis drágább lesz ez a gyümölcs

A globális piacon olyan folyamatok indultak be, ami miatt megemelkedik majd a gyümölcs ára.

Szinte már meg se lepődünk azon, ha valamilyen élelmiszer ára megemelkedik, de még így is érnek minket meglepetések. Nemrég a Fruitveb portál több ország körtetermelését elemezte, amiből az derült ki, hogy felfutóban van globálisan a kereslet, ám a termelés a legtöbb termelő országban visszaesett – számolt be a Portfolio oldala a körte emelkedő áráról.

Egy hónap alatt 30%-kal drágult a körte Belgiumban

Az utóbbi időben például Németország hajtotta fel a dél-afrikai körték iránti keresletet, ám az ország legfontosabb termelőövezeteit jégesők sújtották.

Emiatt az export visszaesését jelzik előre a szakértők.

Bajban a körte

De Belgiumban is jelentős drágulás figyelhető meg, ugyanis rendkívül nagy mértékben megugrott a kereslet a kisebb méretű gyümölcsök iránt. Így egy hónap alatt 30%-kal emelkedett a körte ára ebben az országban. Olaszországban a nyári szárazság is nagy problémákat okozott, továbbá a termelőterület is folyamatosan zsugorodik. Hasonlóan kedvezőtlen a helyzet Spanyolországban is, mivel a körte termelését a tavaszi fagyok és a nyári szárazság is negatívan befolyásolta.

Sáfrányos szirupban párolt körte

Gyors, fűszeres körtekompót, ami önmagában tejszínhabbal is isteni, de mehet amerikai palacsintához, brownie-hoz vaníliafagyival, vagy akár még sült húsok kísérőjének is.

A globális piacon lezajló folyamatok nagy valószínűséggel a hazai árakat is befolyásolják majd.

Forrásunk volt.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...