Koronavírus: Így készíts otthon kézfertőtlenítőt, ha nem kapsz a boltban

A koronavírus-hisztéria következtében szinte teljesen eltűntek a boltok polcairól a kézfertőtlenítők, de pánikra semmi ok, mert otthon is el tudod készíteni!

Koronavírus-láz

Mivel javában tombol az influenzaszezon, és a koronavírus is egyre több helyen üti fel a fejét, nem árt, ha odafigyelünk a higiéniára. A vitaminok szedése mellett a rendszeres és megfelelő kézmosás illetve kézfertőtlenítés is döntő fontosságú ebben az időszakban.

Mivel az utóbbi pár napban szinte teljesen kifosztották a boltokat, így előfordulhat, hogy már nem tudod beszerezni a drogériában vagy a szupermarketből a fertőtlenítő gélt. Pánikra azonban semmi ok, mert hoztunk neked egy receptet, amivel otthon is elkészítheted.

Kézfertőtlenítő házilag – elkészítés

A készítmények alapja és fő hatóanyaga az alkohol, mely baktérium-, vírus- és gombaölő hatással rendelkezik. Szükséged lesz egy deciliternyi legalább 70 százalékos tiszta alkoholra, amit beszerezhetsz a patikában. Továbbá kell még 2 deciliter desztillált víz is, amit a barkácsboltban, hipermarketben és a drogériákban is megtalálsz. Ha nem szeretnél illatos kézfertőtlenítőt, akkor már csak egy dolgod van: három-négy evőkanálnyialoe vera gélt tegyél bele a „főztödbe”, majd kavargasd addig, míg össze nem áll. Ha van esetleg cserepes aloe növényed, akkor a leveleiből is kipréselheted. Szakíts le, majd vágj végig középen néhány levelet, és sajtold ki alaposan a gélt. Adagold ki magadnak kis műanyag tégelyekbe.

Illatos kezek

Ha viszont szeretnéd, hogy illatos legyen a kencéd, akkor tegyél bele 30 csepp illóolajat is!A legjobb, ha antibakteriális hatású illóolajokkal gazdagítod a folyadékot, ilyen a teafaolaj, de az eukaliptusz, a fahéj, a citrom is jó választás.

Ezeket olvastad már?

via

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...