Koronavírus: Így készíts otthon kézfertőtlenítőt, ha nem kapsz a boltban

A koronavírus-hisztéria következtében szinte teljesen eltűntek a boltok polcairól a kézfertőtlenítők, de pánikra semmi ok, mert otthon is el tudod készíteni!

Koronavírus-láz

Mivel javában tombol az influenzaszezon, és a koronavírus is egyre több helyen üti fel a fejét, nem árt, ha odafigyelünk a higiéniára. A vitaminok szedése mellett a rendszeres és megfelelő kézmosás illetve kézfertőtlenítés is döntő fontosságú ebben az időszakban.

Mivel az utóbbi pár napban szinte teljesen kifosztották a boltokat, így előfordulhat, hogy már nem tudod beszerezni a drogériában vagy a szupermarketből a fertőtlenítő gélt. Pánikra azonban semmi ok, mert hoztunk neked egy receptet, amivel otthon is elkészítheted.

Kézfertőtlenítő házilag – elkészítés

A készítmények alapja és fő hatóanyaga az alkohol, mely baktérium-, vírus- és gombaölő hatással rendelkezik. Szükséged lesz egy deciliternyi legalább 70 százalékos tiszta alkoholra, amit beszerezhetsz a patikában. Továbbá kell még 2 deciliter desztillált víz is, amit a barkácsboltban, hipermarketben és a drogériákban is megtalálsz. Ha nem szeretnél illatos kézfertőtlenítőt, akkor már csak egy dolgod van: három-négy evőkanálnyialoe vera gélt tegyél bele a „főztödbe”, majd kavargasd addig, míg össze nem áll. Ha van esetleg cserepes aloe növényed, akkor a leveleiből is kipréselheted. Szakíts le, majd vágj végig középen néhány levelet, és sajtold ki alaposan a gélt. Adagold ki magadnak kis műanyag tégelyekbe.

Illatos kezek

Ha viszont szeretnéd, hogy illatos legyen a kencéd, akkor tegyél bele 30 csepp illóolajat is!A legjobb, ha antibakteriális hatású illóolajokkal gazdagítod a folyadékot, ilyen a teafaolaj, de az eukaliptusz, a fahéj, a citrom is jó választás.

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...