Koronavírus: Ez az olasz orvos nem kertel! Elmondja, miért MUSZÁJ otthon maradnunk

Elég a finomkodásból! Ez az olasz orvos elmagyarázza, miért fontos, hogy most ha tetszik, ha nem, otthon maradjunk, és ne mászkáljunk, csak ha nagyon muszáj.

Olaszországban annyira elharapódzott a helyzet, hogy nemrég kijárási tilalmat vezettek be, hogy ezzel is megelőzzék a koronavírus terjedését. Nálunk is egyre szigorúbb rendeleteket hoznak, a tegnap életbe lépett törvény szerint márcsak 3-ig lehetnek nyitva azok az üzletek, amelyek nem gyógyszert vagy élelmiszert árusítanak.

Azonban hiába a rendelet, Olaszországban rengetegen megszegik. Ezért készítette ezt a videót egy, a frontvonalban dolgozó olasz orvos, hogy mindenki megértse, miért olyan fontos otthon maradnunk.

Fontos, hogy az üzenet nemcsak az olaszokra vonatkozik, hanem az összes többi országra is, hallgassátok:

A lényeghez hozzá tartozik, hogy vannak, akik még így sem tudják maximálisan betartani ezeket a javaslatokat, hiszen munkába kell menniük vagy halaszthatatlan ügyeket kell intézniük, de még nekik is érdemes minimalizálni a kint töltött időt.

És ne feledjük, akaranténból még olyan keserédes dolgok is kisülhetnek, mint a közös szerenád a teraszon vagy a #HÁZIMENZA Facebook-csoportunk, ahol szuper recepteket találsz a bezártság idejére!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...