Koronavírus: Ennyit ér, ha 30 másodpercig mosod a kezed – UV képeken az eredmény

Jobb betartani a szakértők javaslatait, ugyanis rengeteget számít, ha 30 másodpercig mosod a kezedet, ahogy kell.

A kézmosás az egyik leghétköznapibb, egyben a legalapvetőbb higiéniai feladat, amit mindenkinek rendszeresen alkalmaznia kellene, főleg most a koronavírus idején. Sajnos azonban sokan nem tartják be a kézmosás szabályait, amivel hatalmas hibát követnek el.

Az amerikai színésznő, Kristen Bell azt próbálta bemutatni az Instagram-oldalán, milyen hatása van annak, ha valaki betartja a szakemberek javaslatait. Az eredmény nagyon látványos:

A fotón a színésznő kézfejének tisztasága látható, attól függően, milyen módszerrel mosta meg.

  1. kép: Kézmosás előtt.
  2. kép: Bevizezett kéz, amit utána lerázott.
  3. kép: Hat másodperces kézmosás, szappan nélkül.
  4. kép: Hat másodperc, szappannal.
  5. kép: Tizenöt másodperc, csakugyan szappannal.
  6. kép: Az ideális: 30 másodperc, szappannal.

A felső sorban lévő képeken azt láthatjuk, mi történik akkor, ha nem használ szappant, csak vízzel mossa meg a kezét. Jól látható a második képen, hogy a sima víz alá tartott kézről egyáltalán tűntek el a szennyeződések.

A második sorban már azt láthatjuk, mennyit számít, ha szappant is használunk. Nyilván a leghatásosabb és legalaposabb, 30 másodperces kézmosással érhető el a legjobb eredmény. Ezt a második sor utolsó képe mutatja, amin jól látszik, hogy a színésznő kezén semmilyen szennyeződés nincs.

Ezeket olvastad már?

via

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...