Ezzel a trükkel tisztítsd meg a konzervnyitód

Ha téged is zavar, hogy sosem tudod teljesen tisztán a fiókba rakni a konzervnyitót használat után, akkor most eláruljuk, mi az a módszer, amivel szebb lesz, mint új korában.

A konzervnyitó tisztítása nem kevés macerával járó művelet, leginkább a kis fogaskerekek közé kenődő és odaszáradó konzervtartalmak miatt. Ráadásul egészségügyi szempontból is fontos, hogy a következő konzerv nyitásakor ne kerüljön bele a korábbról ott maradt baktérium. Mutatunk egy egyszerű módszert, amivel megszépülhet a leharcolt állapotú konzervnyitód. Lássuk!

A konzervnyitóra könnyen ráragad a konzerv tartalma

Szinte minden háztartásban megtalálható a zsírpapír, de ha nem, akkor is könnyen hozzájutunk egy drogériában vagy szupermarketben. Olcsó, egyszerű és semmilyen szaktudást nem igénylő feladat, hogy zsírpapírral varázsold tisztává a konzervnyitód.

Így csináld:

  1. Tépj le egy körülbelül 10 cm széles zsírpapírt.
  2. Hajtsd félbe széltében, majd hosszában.
  3. Futtasd át a konzervnyitót a zsírpapír hosszabb oldalán.
  4. Hajtsd félbe a zsírpapírt, és ismételd megint a konzervnyitó mindkét oldalával végig szántva.
  5. Ismételd ezt a folyamatot, amíg tiszta nem lesz a konzervnyitó

Forrásunk volt.


Még több tipp, trükk és okosság:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...