A konzervnyitó tisztítása nem kevés macerával járó művelet, leginkább a kis fogaskerekek közé kenődő és odaszáradó konzervtartalmak miatt. Ráadásul egészségügyi szempontból is fontos, hogy a következő konzerv nyitásakor ne kerüljön bele a korábbról ott maradt baktérium. Mutatunk egy egyszerű módszert, amivel megszépülhet a leharcolt állapotú konzervnyitód. Lássuk!
Szinte minden háztartásban megtalálható a zsírpapír, de ha nem, akkor is könnyen hozzájutunk egy drogériában vagy szupermarketben. Olcsó, egyszerű és semmilyen szaktudást nem igénylő feladat, hogy zsírpapírral varázsold tisztává a konzervnyitód.
Így csináld:
- Tépj le egy körülbelül 10 cm széles zsírpapírt.
- Hajtsd félbe széltében, majd hosszában.
- Futtasd át a konzervnyitót a zsírpapír hosszabb oldalán.
- Hajtsd félbe a zsírpapírt, és ismételd megint a konzervnyitó mindkét oldalával végig szántva.
- Ismételd ezt a folyamatot, amíg tiszta nem lesz a konzervnyitó
Még több tipp, trükk és okosság: