Ezzel a trükkel tisztítsd meg a konzervnyitód

Ha téged is zavar, hogy sosem tudod teljesen tisztán a fiókba rakni a konzervnyitót használat után, akkor most eláruljuk, mi az a módszer, amivel szebb lesz, mint új korában.

A konzervnyitó tisztítása nem kevés macerával járó művelet, leginkább a kis fogaskerekek közé kenődő és odaszáradó konzervtartalmak miatt. Ráadásul egészségügyi szempontból is fontos, hogy a következő konzerv nyitásakor ne kerüljön bele a korábbról ott maradt baktérium. Mutatunk egy egyszerű módszert, amivel megszépülhet a leharcolt állapotú konzervnyitód. Lássuk!

A konzervnyitóra könnyen ráragad a konzerv tartalma

Szinte minden háztartásban megtalálható a zsírpapír, de ha nem, akkor is könnyen hozzájutunk egy drogériában vagy szupermarketben. Olcsó, egyszerű és semmilyen szaktudást nem igénylő feladat, hogy zsírpapírral varázsold tisztává a konzervnyitód.

Így csináld:

  1. Tépj le egy körülbelül 10 cm széles zsírpapírt.
  2. Hajtsd félbe széltében, majd hosszában.
  3. Futtasd át a konzervnyitót a zsírpapír hosszabb oldalán.
  4. Hajtsd félbe a zsírpapírt, és ismételd megint a konzervnyitó mindkét oldalával végig szántva.
  5. Ismételd ezt a folyamatot, amíg tiszta nem lesz a konzervnyitó

Forrásunk volt.


Még több tipp, trükk és okosság:

Címlapról ajánljuk

További cikkek