Ezzel a konyhaszekrény-trükkel te is időmilliárdos leszel

Gyakran előfordul veled, hogy főzés közben egyszerre nézed a telefonodat és egy receptkönyvet, hogy sikeres legyen a vacsorahadművelet? Szerencsére könnyedén véget vethetsz ennek a zűrzavarnak, ha követed a mi tippünket!

Egyik legnagyobb vágyunk, hogy olyan házi séfek legyünk a konyhában, akiknek több ezer recept és főzési trükk bújik meg a fejében, de sajnos ez kivitelezhetetlen. Ám szerencsére az internet erre is tud egy egyszerű és praktikus megoldást. Ehhez csupán a konyhaszekrényedre, egy celluxra és papírra lesz szükséged!

Itt a konyhaszekrény trükk, amivel rengeteg időt spórolhatsz meg

A probléma megfejtése tehát abban rejlik, hogy főzéssel kapcsolatos információval teli papírokat ragasztasz a konyhaszekrény ajtajára vagy belsejére.

Ha így jársz el, akkor mindig karnyújtásnyira lesznek tőled a legfontosabb főzési tippek és receptek. Ezentúl nem kell főzés közben hosszú perceken keresztül a szakácskönyvet vagy a telefonodat bújnod, mert ott lesz előtted az infó. Ha eddig például gyakran rákerestél a Google-ban arra, hogy „dagasztás nélküli kenyér hozzávalói”, akkor az egyszerűség kedvéért miért ne írnád le a receptet egy papírra?

Sőt, akadnak olyan szakácskönyvek is, amiknek a hátulján konyhai mértékegység-kisokos található. Ha gyakran forgatod ezt a receptkönyvet, akkor másold le, vagy távolítsd el belőle a táblázatot, és ragaszd a szekrénybe.

Ha már a főzésnél tartunk, te mindig emlékszel, hogy milyen hőmérsékletűnek kell lennie a húsoknak? Ha nem, akkor lehetséges, hogy rosszul átsütött ételeket fogsz kapni.

Erre lehet megoldás, ha felragasztod a szekrény ajtajára az általad leggyakrabban elkészített húsok (például steak vagy sült hús) megfelelő belső hőmérsékletét.

Rajtad kívül más is használja a konyhát?

Ebben az esetben írhatsz utasításokat a rizsfőzéshez vagy az öntöttvas serpenyő tisztításához. Sőt, a hasonló egyszerű konyhai utasítások nagyszerű módjai annak, hogy a gyerekeket is bevond a főzésbe. Használd a kreativitásodat a cetlik megírásakor!

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Forrásunk volt.


Még több konyhai okosság:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...