Egyik legnagyobb vágyunk, hogy olyan házi séfek legyünk a konyhában, akiknek több ezer recept és főzési trükk bújik meg a fejében, de sajnos ez kivitelezhetetlen. Ám szerencsére az internet erre is tud egy egyszerű és praktikus megoldást. Ehhez csupán a konyhaszekrényedre, egy celluxra és papírra lesz szükséged!
A probléma megfejtése tehát abban rejlik, hogy főzéssel kapcsolatos információval teli papírokat ragasztasz a konyhaszekrény ajtajára vagy belsejére.
Ha így jársz el, akkor mindig karnyújtásnyira lesznek tőled a legfontosabb főzési tippek és receptek. Ezentúl nem kell főzés közben hosszú perceken keresztül a szakácskönyvet vagy a telefonodat bújnod, mert ott lesz előtted az infó. Ha eddig például gyakran rákerestél a Google-ban arra, hogy „dagasztás nélküli kenyér hozzávalói”, akkor az egyszerűség kedvéért miért ne írnád le a receptet egy papírra?
Sőt, akadnak olyan szakácskönyvek is, amiknek a hátulján konyhai mértékegység-kisokos található. Ha gyakran forgatod ezt a receptkönyvet, akkor másold le, vagy távolítsd el belőle a táblázatot, és ragaszd a szekrénybe.
Ha már a főzésnél tartunk, te mindig emlékszel, hogy milyen hőmérsékletűnek kell lennie a húsoknak? Ha nem, akkor lehetséges, hogy rosszul átsütött ételeket fogsz kapni.
Erre lehet megoldás, ha felragasztod a szekrény ajtajára az általad leggyakrabban elkészített húsok (például steak vagy sült hús) megfelelő belső hőmérsékletét.
Rajtad kívül más is használja a konyhát?
Ebben az esetben írhatsz utasításokat a rizsfőzéshez vagy az öntöttvas serpenyő tisztításához. Sőt, a hasonló egyszerű konyhai utasítások nagyszerű módjai annak, hogy a gyerekeket is bevond a főzésbe. Használd a kreativitásodat a cetlik megírásakor!
Még több konyhai okosság: