A megfelelő rendszerezési trükkökkel akkor is kiaknázhatjuk a konyhaszekrényünkben rejlő lehetőséget, ha nincs sok helyünk.
Kihúzhatós szekrények
Tároljuk a fűszereket, száraz élelmiszereket és egyéb főzéshez szükséges eszközt egy kihúzható „kamrában”. Így elrejtve maradnak a kíváncsi szemek elől, mégis könnyen hozzájuk férünk. Ha csak lazán bedobálunk mindent a konyhaszekrénybe, gyorsan megtelik, arról nem is beszélve, hogy lehetetlen lesz bármit is megtalálni. Különítsünk el mindent típus szerint, majd mindent külön-külön rendszerezőbe pakoljunk.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/Cw/Sd/6gSJ8Zf8HXFiblO7JN1WYeqIix9neAdYILzaCsXD.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=8640ab931ac2706224576616f9972b63)
Irattárolók újrafelhasználása
Érdemes elkerülni, hogy a vizes palackok és kulacsok minden alkalommal a fejünkre essenek a szekrényből, amikor kinyitjuk az ajtaját. Tároljuk őket irattartókban, ahonnan esélyük sincsen kigurulni.
Rend a lelke mindennek
Ha keresgélünk kell a tisztítószereket, akkor az a kevés kedvünk is elmegy a takarítástól, ami van. Lehetőleg minden eszközt egy helyen tároljunk a szivacsoktól és gumikesztyűktől kezdve egészen az ablaktisztítóig.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/rQ/a6/ruIhFYKP6pu4364hdqJLqogcvGKdlSc429FvGhje.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=b9d724e6bd5cb2184407e3dbbd2e6603)
Dobozoljunk
Tároljuk az apró dolgokat felcímkézett dobozokban. Így egyszerűen csak levesszük a polcról azt, amelyikre szükségünk van, ahelyett, hogy az egész szekrényt át kellene kutatnunk. Csak ügyeljünk arra, hogy mindig mindent a helyére tegyünk vissza.
Zárt és nyitott
A kevésbé tetszetős dolgok elférnek a szekrényekben, míg a szebbek vagy számunkra kedvesebbek szem előtt kapnak helyet. Nem muszáj minden eszközt típus szerint rendszerezni a polcokon, az is jó megoldás, ha színek szerint hangoljuk össze őket – így egy esetleges rendetlenség is megnyugtatóbbnak hat majd.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/QX/Sx/hvEmr99S0dXPtovbZ9OKl9RMSs7QJJbfBcRiAMuI.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=e30a8fb9babffaeb5e8c33824db76fa8)
Használjunk ki minden helyet
Ragasszunk műanyag kampókat a szekrényajtók belsejébe merőkanalaknak és más felakasztható eszközöknek.
Készítsünk feliratokat
Dobjuk ki a lejárt termékeket, majd a megmaradt élelmiszereket töltsük át üvegekbe vagy dobozokba. Az átlátszó tárolók és a címkék megkönnyítik a fűszerek, lisztek, illetve tészták azonosítását.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/Bn/CI/QlFDjZsWA9mkMAip9oVh5wGc0G2on6wr9cyqBzE3.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=f5a6584747d5ee097c6a85923a3ca174)
Rendezés tevékenység szerint
Ha a konyhát tevékenység alapján osztjuk zónákra, akkor sokkal könnyebben eligazodhatunk benne. Nevezzünk ki külön fiókot a reggelihez, az ebédhez, a vacsorához, a sütéshez és a főzéshez használatos eszközöknek, hogy semmit se kelljen keresgélnünk.
Szép háttér
Egy szép tapéta, színes festék vagy minta a szekrény hátuljában nemcsak megszépíti a szekrények összképét (főleg, ha üvegajtós bútorokról beszélünk), de egy kontrasztos szín kiemeli a világosabb árnyalatú tárgyakat is.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/P2/1U/g9cHMiLjGaGYY7fEinune3MLbqWIxtLgcoAAsH9m.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=54cebf7a8548f29ce93c9715ffaf4a0a)
Parafa tábla
A konyhában akár egy parafa táblát is használhatunk a receptek felakasztására, sőt akár kampókat is elhelyezhetünk rajta, hogy a mérőpoharakat elérhető helyen akasszuk fel
Még több lakber cikk itt:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!