10 apró tipp a konyhaszekrény tuti rendszerezéséhez

Lehet, hogy nem érdekel, mi rejlik a zárt szekrényajtók mögött, végülis nincs a szemed előtt… egészen addig, amíg alulról nem próbálsz meg kihúzni egy serpenyőt, és a tányérok az edények együtt lehullanak a polcról. Rendszerezd okosan a konyhaszekrényed!

A megfelelő rendszerezési trükkökkel akkor is kiaknázhatjuk a konyhaszekrényünkben rejlő lehetőséget, ha nincs sok helyünk.

Kihúzhatós szekrények

Tároljuk a fűszereket, száraz élelmiszereket és egyéb főzéshez szükséges eszközt egy kihúzható „kamrában”. Így elrejtve maradnak a kíváncsi szemek elől, mégis könnyen hozzájuk férünk. Ha csak lazán bedobálunk mindent a konyhaszekrénybe, gyorsan megtelik, arról nem is beszélve, hogy lehetetlen lesz bármit is megtalálni. Különítsünk el mindent típus szerint, majd mindent külön-külön rendszerezőbe pakoljunk.

Mindennek megvan a helye

Irattárolók újrafelhasználása

Érdemes elkerülni, hogy a vizes palackok és kulacsok minden alkalommal a fejünkre essenek a szekrényből, amikor kinyitjuk az ajtaját. Tároljuk őket irattartókban, ahonnan esélyük sincsen kigurulni.

Rend a lelke mindennek

Ha keresgélünk kell a tisztítószereket, akkor az a kevés kedvünk is elmegy a takarítástól, ami van. Lehetőleg minden eszközt egy helyen tároljunk a szivacsoktól és gumikesztyűktől kezdve egészen az ablaktisztítóig.

Lehetőleg minden eszközt egy helyen tároljunk

Dobozoljunk

Tároljuk az apró dolgokat felcímkézett dobozokban. Így egyszerűen csak levesszük a polcról azt, amelyikre szükségünk van, ahelyett, hogy az egész szekrényt át kellene kutatnunk. Csak ügyeljünk arra, hogy mindig mindent a helyére tegyünk vissza.

Zárt és nyitott

A kevésbé tetszetős dolgok elférnek a szekrényekben, míg a szebbek vagy számunkra kedvesebbek szem előtt kapnak helyet. Nem muszáj minden eszközt típus szerint rendszerezni a polcokon, az is jó megoldás, ha színek szerint hangoljuk össze őket – így egy esetleges rendetlenség is megnyugtatóbbnak hat majd.

A kevésbé tetszetős dolgok elférnek a szekrényekben

Használjunk ki minden helyet

Ragasszunk műanyag kampókat a szekrényajtók belsejébe merőkanalaknak és más felakasztható eszközöknek.

Készítsünk feliratokat

Dobjuk ki a lejárt termékeket, majd a megmaradt élelmiszereket töltsük át üvegekbe vagy dobozokba. Az átlátszó tárolók és a címkék megkönnyítik a fűszerek, lisztek, illetve tészták azonosítását.

A címkézés a barátunk!

Rendezés tevékenység szerint

Ha a konyhát tevékenység alapján osztjuk zónákra, akkor sokkal könnyebben eligazodhatunk benne. Nevezzünk ki külön fiókot a reggelihez, az ebédhez, a vacsorához, a sütéshez és a főzéshez használatos eszközöknek, hogy semmit se kelljen keresgélnünk.

Szép háttér

Egy szép tapéta, színes festék vagy minta a szekrény hátuljában nemcsak megszépíti a szekrények összképét (főleg, ha üvegajtós bútorokról beszélünk), de egy kontrasztos szín kiemeli a világosabb árnyalatú tárgyakat is.

Egy szép háttér mindent feldob

Parafa tábla 

A konyhában akár egy parafa táblát is használhatunk a receptek felakasztására, sőt akár kampókat is elhelyezhetünk rajta, hogy a mérőpoharakat elérhető helyen akasszuk fel

Forrásunk volt.


Még több lakber cikk itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...