Néhanapján nem árt, ha belekezd valami újba az ember: főleg a konyhában igaz ez, ahol sokat árthat a berögzült, önmagát ismétlő rutin. Használjuk hát ki a tavasz adta lehetőségeket, és kavarjuk fel az állóvizet az alábbi konyhaprojektek egyikével. Nem bonyolultak, nem igényelnek különleges eszközöket vagy alapanyagokat, csupán némi rászentelt időt és odafigyelést a részünkről. Ha ezt szívesen adjuk, a konyhaprojektek ízes és izgalmas produktumokkal hálálják meg, lássuk, lássuk, mi mindenbe lehet belefogni!
Nézd meg galériánkban a tavaszi konyhaprojekteket, az ötletekért kattints a képre!
4 izgalmas tavaszi konyhaprojekt, amit próbálj ki idén
Fermentálj spárgát
Tavasszal jön a szezonális kedvenc, a spárga, azonban igen hamar magunkra is hagy bennünket, gyakran úgy, hogy még nem volt időnk teljes körűen kiélvezni. Szerencsére különböző tartósítási technikákkal megnyújthatjuk a szezont: ezek közül pedig a fermentálás az, ami egyrészről a legegyszerűbb, másrészről ez hagyja meg legjobban az alapanyag ízét és textúráját. A sós vízben érlelt zöldség teljes receptje ITT található, adjunk neki egy esélyt!
Készíts fűszersót
A tavasz és a nyár ételei csak úgy kicsattannak a különböző zöldfűszerek aromáitól – ezeket a legtöbbször frissen használjuk, persze készíthetünk a segítségükkel ízes és hosszan eltartható fűszersókat is. Ha még el tudjuk csípni, medvehagymásat feltétlenül készítsünk, de ne hagyjuk ki a bazsalikomos, kakukkfüves vagy metélőhagymás verziókat sem. A pontos elkészítésről EBBEN a cikkben lehet olvasni, abszolút nem bonyolult.
Főzz igazi spenót/sóskafőzeléket
Spenótot egész évben szívesen és gyakran fogyasztunk, persze a legtöbbször a fagyasztott, zöld tömbök adják a főzelék alapját. Ilyenkor tavasszal, amikor kibújnak az első zsenge, friss levelek, használjuk ki a lehetőséget – főleg akkor, ha még sosem készítettünk így főzeléket. Ugyanez igaz a sóskára is: hátha jobban ízlik majd a házi verzió, mint a mirelit.
Használd fel a friss retek levelét
Csupa zöld receptekkel és projektekkel lep meg minket a tavasz, és a reteklevél is ehhez a sorhoz csatlakozik. Áprilisban már megjelennek az első zsenge csokrok a piacon, és amilyen szépen néznek ki, kár lenne csak a piros gömbjeiket felhasználni a konyhában. A zöld levélkorona is hasznosulhat: tehetjük salátába, főzelékbe, zöldségfasírtba vagy pestóba is. Néhány ízes recept ITT található!
Ízes, friss tavaszi receptek, amiket ne hagyj ki:
Egyszerű karalábéfőzelék
A karalábéfőzelék egy szuper ebéd vagy vacsora, amihez fasírtot, tojást kínálhatunk vagy akár magában is megállja a helyét. A karakteres ízvilágból kifolyólag nem igényel sok ...
Spárgás-baconös tészta
A spárga, a tejszín és a tészta kombinációja gyakori a tavaszi menüsoron Olaszországban. Ezt a változatot a tárkony írja felül, ami olyan parfümszerű illatot áraszt, amely az étel ...
Sült karfiolos leves
Karfiolból a legfinomabb ételeket akkor készíthetjük, ha jól megsütjük. Ekkor picit veszít a nedvességéből, de belül krémes, kívül roppanós lesz, és a rásült friss és szárított ...
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több üde konyhai ötlet vár itt: