Új interjúsorozatunkban a Nosalty csapata olyan kulisszatitkokról mesél nektek, amiket csak kevesen mernek/engednek megkérdezni. Ez a Konyhanyelven. Munka, magánélet és gasztronómia konyhanyelven, mert ebben a sorozatban nincsenek helyes vagy helytelen válaszok, nem a nagy szavakra és a nagy megmondásokra gyúrunk, hanem az őszinteségre. Lecsupaszítva, röviden, tömören, emberközelien és érthetően, sok-sok humorral – egyenesen a konyhából, ezúttal a Nosalty munkatársaitól.
Mit főztél utoljára?
Hamissajtos (sörélesztős), tejszínes csirke felsőcombot bulgurral és zöldbabbal, ez volt a heti mealprep. Illetve tépett csirkét a húslevesemhez.
Mit hallgatsz főzés közben?
Vagy sorozat megy a háttérben, vagy kattogós zenét.
Ki számodra az überséf?
Anyukám. Olyan rozmaringos husit nem csinál senki, mint ő.
Mi az, ami mindig van a hűtődben?
Többféle sajt, édeskrumpli és egy jó bor. Illetve, ahogy a barátom mondaná, a „kenegetős sz*jaim”, vagyis pesto és ajvár.
Étel, amit soha nem eszel meg?
Máj, paprika és darált hús – utóbbit a lasagnéban eltűröm.
A legemlékezetesebb étel, amit a munkád során kóstoltál?
Nem étel, hanem ital: az Unicum ízesítésű energiaital. Gondolom, nem meglepő, hogy nem volt túl jó. Ételből olyan igazán különleges nem volt, maximum a körülmények miatt – ami nagyon megmaradt, az egy borbirtokon elköltött ebéd Marseille mellett, a Château La Coste-ban, mert korábban ott lépett fel az egyik kedvenc zenészem.
Te milyen étel lennél? Mi a "lélekételed"?
Valószínűleg a sajt, de erős versenyző a mogyorós Aranka fagyipor is.
Kedvenc gasztronómiához köthető szavad?
Szuvidál. Legjobb barátnőm férje tanította, előtte fogalmam sem volt róla, eszik-e, vagy isszák.
Kedvenc piacod?
Nem nagyon járok sajnos piacozni, de úgy hallottam, a Bikás parknál egész jó van.
Közért vagy hipermarket?
Attól függ. Mindennapi bevásárláshoz hipermarket, de képes vagyok elmászni bármelyik közértig, ha olyan dolgot vehetek ott, amit máshol nem.
Kedvenc hazai éttermed?
Korhely Faloda és Daloda, bár mindig ugyanazt eszem itt is: a korhely kedvenc szüzét. De nagyon jó a Kopaszi-gáton a VakVarjú Beach is, Siófokon pedig a Roxy Étterem lángosos szűzérméjéért voltam oda.
Ital, ami mindig levesz a lábadról?
Egy jó száraz fehérbor.
Film/mozi/sorozat, ami inspirál?
The Newsroom / Híradósok.
Könyv, amit legutóbb vásároltál?
Sikerült rákattanni a Netflixen az Árnyék és csontra, úgyhogy az ebook-olvasómra gyorsan megszereztem az összes részét.
Konyhai eszköz/kütyü, amire a legbüszkébb vagy?
A bögregyűjteményem.
Magazin, amit mindig beszerzel?
Nincs ilyen, mindent online olvasok.
Gasztroprogram, amit sosem hagysz ki?
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy soha nem hagyom ki, de a Food Truck Show-kon voltam a legtöbbször.
Úti cél, ahová mindenképp?
A koronavírus miatti lezárások után gyakorlatilag bárhova mennék, de a következő utazás Korfu lesz. Bakancslistás még Izland, Bali és az Államok is, a közeljövőben pedig kicsit hosszabb időre visszamegyek Berlinbe, ami szintén a szívem csücske.
Hely(szín), ahol kikapcsolsz?
A crossfit-terem, ahová járok.
Életed gasztroélménye?
A korábban említett borászatos ebéd elég dobogós, de szintén a körülmények miatt a CERN-ben elköltött ebédek a kedvenceim. Meglepően nagyon jó a kaja a kantinjukban, és sose tudja az ember csípőből, hogy Nobel-díjas fizikus mellett eszi-e a karajt vagy sem. Más szempontból, de nagyon emlékezetes az, amikor Kubában sikerült beülni egy olyan kifőzdébe, ahol a helyiek esznek. Féltettem kicsit a gyomromat, de jót ettem – mondjuk, a mai napig fogalmam sincs, hogy pontosan mit.
Kedvenc mondás a konyhában?
Kérsz még kávét?
Fogás, ami már többször kifogott rajtad?
Sütni nem nagyon tudok, néhány egészségesebb sütemény már megy, de ami a legegyszerűbb recepten túlmutat, azon elhasalok. Illetve szeretném mondani, hogy tudok nokedlit szaggatni, de sajnos hazudnék.
Konyhai manőver, ami nélkül szebb az élet?
Van, aki erre nem a mosogatást válaszolja?
Recept, amit álmodból is?
Lasagne.
"Most akkor mossuk meg, vagy ne mossuk meg húst?"
Én megmosom, de tudom, hogy nem túl szerencsés.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Olvass még több Konyhanyelven kérdezz-feleleket a Nosalty újságíróival:
- „Eszelős fejjel szoktam a gravlax lazacot megpörkölni" – Konyhanyelven Karsai Ronival, a Nosalty újságírójával
- „Abszolút spenótpárti vagyok" – Konyhanyelven Szász Nórival, a Nosalty újságírójával
- „A rozéfröccs nyáron, a Balcsi partján levesz a lábamról" – Konyhanyelven Bodon Judittal, a Nosalty dietetikus szakértőjével