„Olyan rozmaringos husit nem csinál senki, mint anyukám" – Konyhanyelven Stuth-Nagy Nikolettel, a Nosalty újságírójával

Konyhanyelven című sorozatunkban a Nosalty munkatársainak gasztronómiai kérdezz-felelekjét is olvashatjátok. Ezen a héten Stuth-Nagy Nikolett, a Nosalty újságírója válaszol a villámkérdésekre.

Új interjúsorozatunkban a Nosalty csapata olyan kulisszatitkokról mesél nektek, amiket csak kevesen mernek/engednek megkérdezni. Ez a Konyhanyelven. Munka, magánélet és gasztronómia konyhanyelven, mert ebben a sorozatban nincsenek helyes vagy helytelen válaszok, nem a nagy szavakra és a nagy megmondásokra gyúrunk, hanem az őszinteségre. Lecsupaszítva, röviden, tömören, emberközelien és érthetően, sok-sok humorral – egyenesen a konyhából, ezúttal a Nosalty munkatársaitól.

Konyhanyelven Stuth-Nagy Nikolettel, a Nosalty újságírójával

Mit főztél utoljára?

Hamissajtos (sörélesztős), tejszínes csirke felsőcombot bulgurral és zöldbabbal, ez volt a heti mealprep. Illetve tépett csirkét a húslevesemhez.

Mit hallgatsz főzés közben?

Vagy sorozat megy a háttérben, vagy kattogós zenét.

Ki számodra az überséf?

Anyukám. Olyan rozmaringos husit nem csinál senki, mint ő.

Mi az, ami mindig van a hűtődben?

Többféle sajt, édeskrumpli és egy jó bor. Illetve, ahogy a barátom mondaná, a „kenegetős sz*jaim”, vagyis pesto és ajvár.

Ami mindig van a hűtőmben...

Étel, amit soha nem eszel meg?

Máj, paprika és darált hús – utóbbit a lasagnéban eltűröm.

A legemlékezetesebb étel, amit a munkád során kóstoltál?

Nem étel, hanem ital: az Unicum ízesítésű energiaital. Gondolom, nem meglepő, hogy nem volt túl jó. Ételből olyan igazán különleges nem volt, maximum a körülmények miatt – ami nagyon megmaradt, az egy borbirtokon elköltött ebéd Marseille mellett, a Château La Coste-ban, mert korábban ott lépett fel az egyik kedvenc zenészem.

Te milyen étel lennél? Mi a "lélekételed"?

Valószínűleg a sajt, de erős versenyző a mogyorós Aranka fagyipor is.

Kedvenc gasztronómiához köthető szavad?

Szuvidál. Legjobb barátnőm férje tanította, előtte fogalmam sem volt róla, eszik-e, vagy isszák.

Kedvenc piacod?

Nem nagyon járok sajnos piacozni, de úgy hallottam, a Bikás parknál egész jó van.

Közért vagy hipermarket?

Attól függ. Mindennapi bevásárláshoz hipermarket, de képes vagyok elmászni bármelyik közértig, ha olyan dolgot vehetek ott, amit máshol nem.

Kedvenc hazai éttermed?

Korhely Faloda és Daloda, bár mindig ugyanazt eszem itt is: a korhely kedvenc szüzét. De nagyon jó a Kopaszi-gáton a VakVarjú Beach is, Siófokon pedig a Roxy Étterem lángosos szűzérméjéért voltam oda.

Ebéd Marseille mellett, a Château La Coste-ban

Ital, ami mindig levesz a lábadról?

Egy jó száraz fehérbor.

Film/mozi/sorozat, ami inspirál?

The Newsroom / Híradósok.

Könyv, amit legutóbb vásároltál?

Sikerült rákattanni a Netflixen az Árnyék és csontra, úgyhogy az ebook-olvasómra gyorsan megszereztem az összes részét.

Konyhai eszköz/kütyü, amire a legbüszkébb vagy?

A bögregyűjteményem.

Magazin, amit mindig beszerzel?

Nincs ilyen, mindent online olvasok.

Gasztroprogram, amit sosem hagysz ki?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy soha nem hagyom ki, de a Food Truck Show-kon voltam a legtöbbször.

Úti cél, ahová mindenképp?

A koronavírus miatti lezárások után gyakorlatilag bárhova mennék, de a következő utazás Korfu lesz. Bakancslistás még Izland, Bali és az Államok is, a közeljövőben pedig kicsit hosszabb időre visszamegyek Berlinbe, ami szintén a szívem csücske.

Hely(szín), ahol kikapcsolsz?

A crossfit-terem, ahová járok.

Életed gasztroélménye?

A korábban említett borászatos ebéd elég dobogós, de szintén a körülmények miatt a CERN-ben elköltött ebédek a kedvenceim. Meglepően nagyon jó a kaja a kantinjukban, és sose tudja az ember csípőből, hogy Nobel-díjas fizikus mellett eszi-e a karajt vagy sem. Más szempontból, de nagyon emlékezetes az, amikor Kubában sikerült beülni egy olyan kifőzdébe, ahol a helyiek esznek. Féltettem kicsit a gyomromat, de jót ettem – mondjuk, a mai napig fogalmam sincs, hogy pontosan mit.

Szeretek kóstolni, nem tagadom

Kedvenc mondás a konyhában?

Kérsz még kávét?

Fogás, ami már többször kifogott rajtad?

Sütni nem nagyon tudok, néhány egészségesebb sütemény már megy, de ami a legegyszerűbb recepten túlmutat, azon elhasalok. Illetve szeretném mondani, hogy tudok nokedlit szaggatni, de sajnos hazudnék.

Konyhai manőver, ami nélkül szebb az élet?

Van, aki erre nem a mosogatást válaszolja?

Recept, amit álmodból is?

Lasagne.

"Most akkor mossuk meg, vagy ne mossuk meg húst?"

Én megmosom, de tudom, hogy nem túl szerencsés.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Olvass még több Konyhanyelven kérdezz-feleleket a Nosalty újságíróival:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...