„Pesto és tejföl nélkül nem hűtő a hűtő" – Konyhanyelven kérdezz-felelek a Nosalty gyakornokával, Fannival

Konyhanyelven című sorozatunkban a Nosalty munkatársainak gasztronómiai kérdezz-felelekjét (is) olvashatjátok. Ezen a héten Kristyán Fanni, a Nosalty videós gyakornoka válaszol a villámkérdésekre.

Új interjúsorozatunkban alaposan kifaggatjuk gasztroközeli alanyainkat olyan kulisszatitkaikról, amiket csak kevesen mernek/engednek megkérdezni. Ez a Konyhanyelven. Gasztro-kérdezz-felelek konyhanyelven. Ebben az interjúsorozatban nincsenek helyes vagy helytelen válaszok, nem a nagy szavakra és a nagy megmondásokra gyúrunk, hanem az őszinteségre. Lecsupaszítva, röviden, tömören, emberközelien és érthetően - egyenesen a konyhából.

Mit főztél utoljára?

A nagy melegben mindig jólesik egy kis koktélparadicsomos-fetás penne olívabogyóval. Mondjuk elég nagy adag lett, 3 napig ettem.

Mit hallgatsz főzés közben?

A Spotify heti kalandja támogatja a felhőtlen főzőrutinomat.

Ki számodra az überséf?

Apukám főzi a legfinomabb virslit. Ennyiben ki is merül a gasztronómiai tudománya.

Mi az, ami mindig van a hűtődben?

Pesto és tejföl nélkül nem hűtő a hűtő!

Étel, amit soha nem eszel meg?

Kocsonya. Nem értem, miért létezik...

A legemlékezetesebb étel, amit a munkád során kóstoltál?

Még nem dolgozom sok ideje a Nosaltynál, a rántott citrom mégis meglepett. Hogy lehet ennyire jó a tintahal mellé?

Te milyen étel lennél? Mi a "lélekételed"?

Egy pizza lennék paradicsomos alappal, mézes-tabascós csirkemellel, meggyel, vörösboros aszalt szilvával és persze sajttal. Édes és sós egyben, egyszerű és hétköznapi, mégis van benne egy kis plusz, ami karakteressé teszi.

Kedvenc gasztronómiához köthető szavad?

A lakótársammal szoktunk viccelődni a piringat kifejezés különböző formáin (odapiringat, lepiringul). Nem tudom, hogy hivatalosan létezik-e ez a szó, de mi mindig jót szórakozunk rajta. Igen, minden nap jót szórakozunk rajta.

Kedvenc piacod?

Anyukám magaságyása.

Közért vagy hipermarket?

Ami éppen útba esik. Az lenne a legjobb, ha az ajtómba leraknának minden hozzávalót.

Kedvenc hazai éttermed?

Ha indiait kívánok, akkor Indigo, a Tölcsibe viszont bármikor megmenti egy sűrű hétköznapon az éhező lelkemet.

Ital, ami mindig levesz a lábadról?

Egyértelműen a piros Vitatigris.

Film/mozi/sorozat, ami inspirál?

Modern Family.  

Könyv, amit legutóbb vásároltál?

Tóth Krisztina Párducpompa.

Húsmentes töltött cukkini

Ezek a húsmentes töltött cukkini csónakok igazán feldobják majd a kedved egy nehéz napon. A gombával, csicseriborsóval és fetával megpakolt zöldség, könnyed fogás bármilyen napszakra.

Konyhai eszköz/kütyü, amire a legbüszkébb vagy?

A bornyitó, amit én eszkábáltam össze egy csavarból. Nemcsak az ízekben kell kreatívnak lenni, hanem a megoldásokban is!

Magazin, amit mindig beszerzel?

Balaton Magazin. 

Gasztroprogram, amit sosem hagysz ki?

Foodtruck show és bármilyen borfesztivál.

Úti cél, ahová mindenképp?

Az álomút Japánba vezet, de Barcelonával is beérném.

Hely(szín), ahol kikapcsolsz?

A Balaton minden évszakban feltölt.

Életed gasztroélménye?

Amikor egyik nap azt pedzegettem, hogy lehet, a polip már túl sok lenne, másnap szembejött velem egy nigirin. Egyből lecsaptam rá.

Kedvenc mondás a konyhában?

Rakhatok még bele egy kis sót?

Fogás, ami már többször kifogott rajtad?

A finomfőzeléket képtelen vagyok olyan finommá varázsolni, mint anyukám.

Konyhai manőver, ami nélkül szebb az élet?

MOSOGATÁS!

Recept, amit álmodból is?

Van egy ultimate kuszkuszsaláta-kombó amiből sosem elég. Nem nagy recept, de még álmomban is szívesen falatoznám, bárhol, bármikor.

"Most akkor mossuk meg vagy ne mossuk meg húst?"

Ahogy a helyzet kívánja. Ha nagyon leves és látszik rajta, hogy jól esne neki egy kis fürdés akkor hajrá, de van, amikor én sem rakom a csap alá.  


Olvass még több Konyhanyelven kérdezz-feleleket hazai gasztroarcokkal:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...