„Pesto és tejföl nélkül nem hűtő a hűtő" – Konyhanyelven kérdezz-felelek a Nosalty gyakornokával, Fannival

Konyhanyelven című sorozatunkban a Nosalty munkatársainak gasztronómiai kérdezz-felelekjét (is) olvashatjátok. Ezen a héten Kristyán Fanni, a Nosalty videós gyakornoka válaszol a villámkérdésekre.

Új interjúsorozatunkban alaposan kifaggatjuk gasztroközeli alanyainkat olyan kulisszatitkaikról, amiket csak kevesen mernek/engednek megkérdezni. Ez a Konyhanyelven. Gasztro-kérdezz-felelek konyhanyelven. Ebben az interjúsorozatban nincsenek helyes vagy helytelen válaszok, nem a nagy szavakra és a nagy megmondásokra gyúrunk, hanem az őszinteségre. Lecsupaszítva, röviden, tömören, emberközelien és érthetően - egyenesen a konyhából.

Mit főztél utoljára?

A nagy melegben mindig jólesik egy kis koktélparadicsomos-fetás penne olívabogyóval. Mondjuk elég nagy adag lett, 3 napig ettem.

Mit hallgatsz főzés közben?

A Spotify heti kalandja támogatja a felhőtlen főzőrutinomat.

Ki számodra az überséf?

Apukám főzi a legfinomabb virslit. Ennyiben ki is merül a gasztronómiai tudománya.

Mi az, ami mindig van a hűtődben?

Pesto és tejföl nélkül nem hűtő a hűtő!

Étel, amit soha nem eszel meg?

Kocsonya. Nem értem, miért létezik...

A legemlékezetesebb étel, amit a munkád során kóstoltál?

Még nem dolgozom sok ideje a Nosaltynál, a rántott citrom mégis meglepett. Hogy lehet ennyire jó a tintahal mellé?

Te milyen étel lennél? Mi a "lélekételed"?

Egy pizza lennék paradicsomos alappal, mézes-tabascós csirkemellel, meggyel, vörösboros aszalt szilvával és persze sajttal. Édes és sós egyben, egyszerű és hétköznapi, mégis van benne egy kis plusz, ami karakteressé teszi.

Kedvenc gasztronómiához köthető szavad?

A lakótársammal szoktunk viccelődni a piringat kifejezés különböző formáin (odapiringat, lepiringul). Nem tudom, hogy hivatalosan létezik-e ez a szó, de mi mindig jót szórakozunk rajta. Igen, minden nap jót szórakozunk rajta.

Kedvenc piacod?

Anyukám magaságyása.

Közért vagy hipermarket?

Ami éppen útba esik. Az lenne a legjobb, ha az ajtómba leraknának minden hozzávalót.

Kedvenc hazai éttermed?

Ha indiait kívánok, akkor Indigo, a Tölcsibe viszont bármikor megmenti egy sűrű hétköznapon az éhező lelkemet.

Ital, ami mindig levesz a lábadról?

Egyértelműen a piros Vitatigris.

Film/mozi/sorozat, ami inspirál?

Modern Family.  

Könyv, amit legutóbb vásároltál?

Tóth Krisztina Párducpompa.

Konyhai eszköz/kütyü, amire a legbüszkébb vagy?

A bornyitó, amit én eszkábáltam össze egy csavarból. Nemcsak az ízekben kell kreatívnak lenni, hanem a megoldásokban is!

Magazin, amit mindig beszerzel?

Balaton Magazin. 

Gasztroprogram, amit sosem hagysz ki?

Foodtruck show és bármilyen borfesztivál.

Úti cél, ahová mindenképp?

Az álomút Japánba vezet, de Barcelonával is beérném.

Hely(szín), ahol kikapcsolsz?

A Balaton minden évszakban feltölt.

Életed gasztroélménye?

Amikor egyik nap azt pedzegettem, hogy lehet, a polip már túl sok lenne, másnap szembejött velem egy nigirin. Egyből lecsaptam rá.

Kedvenc mondás a konyhában?

Rakhatok még bele egy kis sót?

Fogás, ami már többször kifogott rajtad?

A finomfőzeléket képtelen vagyok olyan finommá varázsolni, mint anyukám.

Konyhai manőver, ami nélkül szebb az élet?

MOSOGATÁS!

Recept, amit álmodból is?

Van egy ultimate kuszkuszsaláta-kombó amiből sosem elég. Nem nagy recept, de még álmomban is szívesen falatoznám, bárhol, bármikor.

"Most akkor mossuk meg vagy ne mossuk meg húst?"

Ahogy a helyzet kívánja. Ha nagyon leves és látszik rajta, hogy jól esne neki egy kis fürdés akkor hajrá, de van, amikor én sem rakom a csap alá.  


Olvass még több Konyhanyelven kérdezz-feleleket hazai gasztroarcokkal:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...