„Egy kocka csokival is le lehet venni a lábamról" – Konyhanyelven Huszár Dórival

Konyhanyelven című sorozatunkban mostantól a Nosalty munkatársainak gasztronómiai kérdezz-felelekjét is olvashatjátok. Ezen a héten Huszár Dóri, a Nosalty marketing menedzsere válaszol a villámkérdésekre.

Új interjúsorozatunkban a Nosalty csapata olyan kulisszatitkokról mesél nektek, amiket csak kevesen mernek/engednek megkérdezni. Ez a Konyhanyelven. Munka, magánélet és gasztronómia konyhanyelven, mert ebben a sorozatban nincsenek helyes vagy helytelen válaszok, nem a nagy szavakra és a nagy megmondásokra gyúrunk, hanem az őszinteségre. Lecsupaszítva, röviden, tömören, emberközelien és érthetően, sok-sok humorral – egyenesen a konyhából, ezúttal a Nosalty munkatársaitól.

„Egy jó meggyszörp levesz a lábamról"

Mit főztél utoljára?

Tojássalátát.

Mit hallgatsz főzés közben?

Hú, van, hogy semmit. :D csak figyelem a dolgokat. De ha zenére vágyom, a vegyes listákat veszem elő ilyenkor.

Ki számodra az überséf?

Nem vagyok túlzottan rajongó alkat, nincs kedvenc szakácsom, a família elég jól főz.

Mi az, ami mindig van a hűtődben?

Valamiféle tej, zab-, kókusz- vagy tehéntej és teavaj.

Étel, amit soha nem eszel meg?

A sóskát és a finomfőzeléket sosem bírtam – rég próbáltam (már lehet lecsúszna). És a rezgős, bébikukoricára emlékeztető pacal is kiakasztó számomra.

A legemlékezetesebb étel, amit a munkád során kóstoltál?

A molekuláris gasztronómia elég bizarr volt. A kacsamájízű mandarin, vagy a süti, ami valójában kolbász volt. Ez valami kémiai csoda, kísérletezési hullám volt annak idején.

Te milyen étel lennél? Mi a "lélekételed"?

Egy jó, édes, omlós, puha, finom brownie. ínycsiklandó öntettel.

A legjobb társaság

Kedvenc gasztronómiához köthető szavad?

Érzésre.

Kedvenc piacod?

Sajnos nincs fix piacom (még), Nagykovácsiban, Pilisvörösváron, Hidegkúton elcsípek néha egyet-egyet, és Káptalantótiban is elég jó a hangulat.

Közért vagy hipermarket?

Supermarket :D kis közértbe sokszor beugrom, ha épp elfogy a wc-papír vagy minden más, de igyekszem csökkenteni ezek számát. Az Auchanra csak ritkán vesz rá a lélek, Aldi, LIDL, Spar van a környéken –ezt a méretet / választékot még elviselhetőnek tartom.

Kedvenc hazai éttermed?

Budapesten a Most bisztró hangulatát szeretem nagyon, vidéken a Víg Molnár éttermet Csopakon.

Ital, ami mindig levesz a lábadról?

Meggyszörp, vodka szóda sok citrommal, Kadarka Siller.

Home office az Almáskertben

Film/mozi/sorozat, ami inspirál?

Legutóbb az Unorthodoxot néztem, az elég megrázó és megható is volt egyben.

Könyv, amit legutóbb vásároltál?

IRENE SOLÁ: Énekelek, s táncot jár a hegy.

(Ajándékba lesz, remélem, megérkezik mire megjelenik a cikk.) A fiatal, katalán szerző második regénye a Pireneusok hatalmas hegyei között játszódik, ahol az ember és a természet szétválaszthatatlanul összefonódik, ahol a legendák, a babonák uralkodnak, és ahol a csoda és a tragédia is olyan természetes, mint a víz és a levegő. És  egy antikvár:  Kölcsey és Kende báró levelezése (a Szatmári vendégházunk tartozékaként).

Konyhai eszköz/kütyü, amire a legbüszkébb vagy?

Kaptam egyszer egy Russel Hobbs turmixgépet, az elég praktikus, vettem egy croissant-melegítős kenyérpirítót, és van egy pink, fehér zöldségpucolóm. :D

Magazin, amit mindig beszerzel?

Nincs ilyen, néha veszek Natgeot vagy a benzinkúton valamilyen pszicho olvasmányt, de a podcsatok, online előadások / cikkek óta már szinte teljesen leszoktam.

Ikerreggeli az ikertesómmal

Gasztroprogram, amit sosem hagysz ki?

Reggeli.

Úti cél, ahová mindenképp?

Portugliába mennék nagyon már pár éve. De itthon is mindig találok magamnak újabb és újabb csoda helyeket.

Hely(szín), ahol kikapcsolsz?

Szerencsére sok ilyen hely van az életemben. A hétköznapokban a lovardában, ahol a pónim van, nap mint nap az erdőben (ami mellett lakom), és már ritkábban, de régi nyaralóhelyünkön, a @Faluvegen. Az ország legkeletibb csücskében van egy kis házunk Sonkádon, 1 hektáros telken, amit pár éve vendégházként ki is adunk. Azóta már magunknak is időpontot kell foglalni, ami kicsit fura, de itt mindig ki lehet zökkenni. Amúgy minden apró program, túra, szabadtéri buli, koncert hasonlót ad nekem.

A kertünk Sonkádon

Kedvenc mondás a konyhában?

"A tűz főzte..." - ezt sokat hallottam, de valójában idegesít.

Fogás, ami már többször kifogott rajtad?

Legutóbb az első diabetikus ajándék süteményem, ami nem akart megsülni. Régebben a rakott krumpli - kevés tejföl / száraz kolbász /odatapadt alj, de azért már előfordult, hogy sikerült.

Konyhai manőver, ami nélkül szebb az élet?

A főtt tojás héjának lehúzását nem bírom.

Recept, amit álmodból is?

Egy rántottát nehéz elrontani.

"Most akkor mossuk meg vagy ne mossuk meg húst?"

Én inkább leöblítem. Ki tudja, honnan jön valójában. :D

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Olvass még több Konyhanyelven kérdezz-feleleket hazai gasztroarcokkal:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...