„Apukám számomra az überséf" – Konyhanyelven Hankusz Sárával

Konyhanyelven című sorozatunkban a Nosalty munkatársainak gasztronómiai kérdezz-felelekjét is olvashatjátok. Ezen a héten Hankusz Sára, a Nosalty receptszerkesztője válaszol a villámkérdésekre.

Új interjúsorozatunkban a Nosalty csapata olyan kulisszatitkokról mesél nektek, amiket csak kevesen mernek/engednek megkérdezni. Ez a Konyhanyelven. Munka, magánélet és gasztronómia konyhanyelven, mert ebben a sorozatban nincsenek helyes vagy helytelen válaszok, nem a nagy szavakra és a nagy megmondásokra gyúrunk, hanem az őszinteségre. Lecsupaszítva, röviden, tömören, emberközelien és érthetően, sok-sok humorral – egyenesen a konyhából, ezúttal a Nosalty munkatársaitól.

„Apukám számomra az überséf" – Konyhanyelven Hankusz Sárával

Mit főztél utoljára?

Szezámmagos fasírtot snidlinges francia salátával.

Mit hallgatsz főzés közben?

Manu Chao-t, Joao Gilbertot a legtöbbször, de éppen amilyen kedvem van. Talán a legjobb az, amikor Boney M pörög a bakelit lejátszón.

Ki számodra az überséf?

Apukám. Igazi vendéglátós szakértő.

Mi az, ami mindig van a hűtődben?

Majonéz, ha túl száraz lenne valami. Meg egy jó bor.

Étel, amit soha nem eszel meg?

Pacal, illetve óvodában megutáltam a túrógombócot tejföllel és porcukorral tálalva. Szerencsére már évek óta nem eszem tejterméket.

A legemlékezetesebb étel, amit a munkád során kóstoltál?

Réteslapban sült libamáj volt talán a kedvencem, de elég sok étel emlékezetes a sajátos módján.

Te milyen étel lennél? Mi a "lélekételed"?

Ha a rákos spagettire gondolok, mindig jó kedvem lesz. Egyébként régen leveles tésztába csavart virslit ettem mustárral, amikor kicsit rosszul voltam. Az valahogy mindig segített.

De egy jó pizza is levesz a lábamról

Kedvenc gasztronómiához köthető szavad?

Gasztronauta.

Kedvenc piacod?

Egyértelműen az izraeli piacok. Az a nyüzsgés és a választék utánozhatatlan. Tele van különleges gasztrocuccokkal, amiktől teljesen kikészültem.

Közért vagy hipermarket?

Jobban kedvelem a közérteket. Egyrészről engem zavar az óriási választék, belezavarodom a hipermarketek kínálatába. Ez olyan, mint amikor túl hosszú az étlap. Az valahogy sosem jelent jót. Közértben pedig egyszerűbb a választás, nem beszélve arról, hogy jó is támogatni őket.

Kedvenc hazai éttermed?

Ha fancy a téma, akkor a Borkonyha. Amúgy az egyik kedvencem az OSHO az Újlipótvárosban.

Azért bulizni is szívesen járok, ha lehet

Ital, ami mindig levesz a lábadról?

Egy jéghideg Aperol Spritz.

Film/mozi/sorozat, ami inspirál?

Ízek, imák, szerelmek; Dokumentumsorozatok streedfood-helyekről a világban.

Könyv, amit legutóbb vásároltál?

Találkozzunk Toszkánában.

Konyhai eszköz/kütyü, amire a legbüszkébb vagy?

A saját késem.

Magazin, amit mindig beszerzel?

Mentes újság, bár inkább online szoktam olvasgatni gasztrooldalakat.

Gasztroprogram, amit sosem hagysz ki?

Gourmet- és Borfesztivál.

Úti cél, ahová mindenképp?

Szicília.

Hely(szín), ahol kikapcsolsz?

Balatonon kb. bárhol. Leginkább egy ottani borászatban.

Életed gasztroélménye?

A világ legnagyobb ginválasztékával rendelkező ginbárban való iszogatás.

Kedvenc mondás a konyhában?

A fokhagymából sosem elég.

Fogás, ami már többször kifogott rajtad?

Vegán répatorta. Először tökéletes lett, nyilván a kezdők szerencséje. Utána mindig szárazra sikeredett.

Konyhai manőver, ami nélkül szebb az élet?

Ideje elengedni a habarást és a rántást.

Recept, amit álmodból is?

Egy jó vinaigrette.

"Most akkor mossuk meg, vagy ne mossuk meg húst?"

Egyszer azt mondta egy szakács, hogy a víz a konyha ellensége. Kipróbáltam, és nem igaz.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Olvass még több Konyhanyelven kérdezz-feleleket a Nosalty újságíróival:

Címlapról ajánljuk

További cikkek