Új interjúsorozatunkban a Nosalty csapata olyan kulisszatitkokról mesél nektek, amiket csak kevesen mernek/engednek megkérdezni. Ez a Konyhanyelven. Munka, magánélet és gasztronómia konyhanyelven, mert ebben a sorozatban nincsenek helyes vagy helytelen válaszok, nem a nagy szavakra és a nagy megmondásokra gyúrunk, hanem az őszinteségre. Lecsupaszítva, röviden, tömören, emberközelien és érthetően, sok-sok humorral – egyenesen a konyhából, ezúttal a Nosalty munkatársaitól.
Mit főztél utoljára?
Szezámmagos fasírtot snidlinges francia salátával.
Mit hallgatsz főzés közben?
Manu Chao-t, Joao Gilbertot a legtöbbször, de éppen amilyen kedvem van. Talán a legjobb az, amikor Boney M pörög a bakelit lejátszón.
Ki számodra az überséf?
Apukám. Igazi vendéglátós szakértő.
Mi az, ami mindig van a hűtődben?
Majonéz, ha túl száraz lenne valami. Meg egy jó bor.
Étel, amit soha nem eszel meg?
Pacal, illetve óvodában megutáltam a túrógombócot tejföllel és porcukorral tálalva. Szerencsére már évek óta nem eszem tejterméket.
A legemlékezetesebb étel, amit a munkád során kóstoltál?
Réteslapban sült libamáj volt talán a kedvencem, de elég sok étel emlékezetes a sajátos módján.
Te milyen étel lennél? Mi a "lélekételed"?
Ha a rákos spagettire gondolok, mindig jó kedvem lesz. Egyébként régen leveles tésztába csavart virslit ettem mustárral, amikor kicsit rosszul voltam. Az valahogy mindig segített.
Kedvenc gasztronómiához köthető szavad?
Gasztronauta.
Kedvenc piacod?
Egyértelműen az izraeli piacok. Az a nyüzsgés és a választék utánozhatatlan. Tele van különleges gasztrocuccokkal, amiktől teljesen kikészültem.
Közért vagy hipermarket?
Jobban kedvelem a közérteket. Egyrészről engem zavar az óriási választék, belezavarodom a hipermarketek kínálatába. Ez olyan, mint amikor túl hosszú az étlap. Az valahogy sosem jelent jót. Közértben pedig egyszerűbb a választás, nem beszélve arról, hogy jó is támogatni őket.
Kedvenc hazai éttermed?
Ha fancy a téma, akkor a Borkonyha. Amúgy az egyik kedvencem az OSHO az Újlipótvárosban.
Ital, ami mindig levesz a lábadról?
Egy jéghideg Aperol Spritz.
Film/mozi/sorozat, ami inspirál?
Ízek, imák, szerelmek; Dokumentumsorozatok streedfood-helyekről a világban.
Könyv, amit legutóbb vásároltál?
Találkozzunk Toszkánában.
Konyhai eszköz/kütyü, amire a legbüszkébb vagy?
A saját késem.
Magazin, amit mindig beszerzel?
Mentes újság, bár inkább online szoktam olvasgatni gasztrooldalakat.
Gasztroprogram, amit sosem hagysz ki?
Gourmet- és Borfesztivál.
Úti cél, ahová mindenképp?
Szicília.
Hely(szín), ahol kikapcsolsz?
Balatonon kb. bárhol. Leginkább egy ottani borászatban.
Életed gasztroélménye?
A világ legnagyobb ginválasztékával rendelkező ginbárban való iszogatás.
Kedvenc mondás a konyhában?
A fokhagymából sosem elég.
Fogás, ami már többször kifogott rajtad?
Vegán répatorta. Először tökéletes lett, nyilván a kezdők szerencséje. Utána mindig szárazra sikeredett.
Konyhai manőver, ami nélkül szebb az élet?
Ideje elengedni a habarást és a rántást.
Recept, amit álmodból is?
Egy jó vinaigrette.
"Most akkor mossuk meg, vagy ne mossuk meg húst?"
Egyszer azt mondta egy szakács, hogy a víz a konyha ellensége. Kipróbáltam, és nem igaz.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Olvass még több Konyhanyelven kérdezz-feleleket a Nosalty újságíróival:
- „Eszelős fejjel szoktam a gravlax lazacot megpörkölni" – Konyhanyelven Karsai Ronival, a Nosalty újságírójával
- „Abszolút spenótpárti vagyok" – Konyhanyelven Szász Nórival, a Nosalty újságírójával
- „A rozéfröccs nyáron, a Balcsi partján levesz a lábamról" – Konyhanyelven Bodon Judittal, a Nosalty dietetikus szakértőjével