„Imádom, hogy szinte minden zöldségből készülhet krémleves" – Konyhanyelven Bencsik Brigittával

Konyhanyelven című sorozatunkban a Nosalty munkatársainak gasztronómiai kérdezz-felelekjét is olvashatjátok. Ezen a héten Bencsik Brigi, a Nosalty fejlesztési projektmenedzsere válaszol a villámkérdésekre.

Új interjúsorozatunkban a Nosalty csapata olyan kulisszatitkokról mesél nektek, amiket csak kevesen mernek/engednek megkérdezni. Ez a Konyhanyelven. Munka, magánélet és gasztronómia konyhanyelven, mert ebben a sorozatban nincsenek helyes vagy helytelen válaszok, nem a nagy szavakra és a nagy megmondásokra gyúrunk, hanem az őszinteségre. Lecsupaszítva, röviden, tömören, emberközelien és érthetően, sok-sok humorral – egyenesen a konyhából, ezúttal a Nosalty munkatársaitól.

Konyhanyelven Bencsik Brigittával

Mit főztél utoljára?

Zöld spárgás, edemame babos, tofus tészta kókusztejes szósszal. A receptet itt találjátok:

Mit hallgatsz főzés közben?

Legtöbbször interjúkat szoktam nézni főzés közben, de ha épp nincs semmi, ami érdekelne, akkor a következő zenék közül hallgatok valami hangulatomhoz illőt:

Ki számodra az überséf?

Őszinte leszek, én nem követek semmilyen séfet. Nem igazán vagyok az a valakiért rajongó típus.

Mi az, ami mindig van a hűtődben?

Száraz fehérbor, sajtok.

Étel, amit soha nem eszel meg?

Kocsonya. Alapból szeretem az aszpikos dolgokat, de a kocsonyát még csak meg sem kóstolom.

A legemlékezetesebb étel, amit a munkád során kóstoltál?

Egyelőre nem tudok még ilyet mondani, de izgatottan várom, mit főznek még a többiek.

Te milyen étel lennél? Mi a "lélekételed"?

Krémleves. Imádom, hogy szinte minden féle zöldségből lehet csinálni, változatos ízekkel, feltétekkel.

Kedvenc gasztronómiához köthető szavad?

Kész!

Kedvenc piacod?

A káptalantóti piac. Nagyon hangulatos, tele vintage cucokkal és isteni piaci kajákkal.

Közért vagy hipermarket?

Hipermarket.

Kedvenc hazai éttermed?

Laguna sushi.

Ilyen boldog vagyok, ha ott lehetek

Ital, ami mindig levesz a lábadról?

A pálinka szó szerint levesz a lábamról. Viccet félretéve, csakis száraz bor. Télen vörös, nyáron fehér, rekkenő hőségben száraz roséfröccs.

Film/mozi/sorozat, ami inspirál?

Nem igazán inspirálnak, viszont nagy sorozatozós vagyok. A legújabb kedvenceim listáját instán a Nosalty storyk között megnézhetitek.

Könyv, amit legutóbb vásároltál?

Dr. Csernus Imre - Egy életed van.

Konyhai eszköz/kütyü, amire a legbüszkébb vagy?

A botmixer. A legjobb krémleveseim elkészítésének alapkelléke.

Magazin, amit mindig beszerzel?

Nem szoktam semmilyen magazint venni.

Gasztroprogram, amit sosem hagysz ki?

Foodtruck show.

Úti cél, ahová mindenképp?

Olaszország. Úgy érzem, minden szeglete valami újdonságot rejt.

A száraz fehér bor mindig levesz a lábamról

Hely(szín), ahol kikapcsolsz?

Nem kell helyszín hozzá, a megfelelő társaság kell.

Életed gasztroélménye?

Fél évet tanultam Törökországban, ahol volt szerencsém számos helyi különlegességet megkóstolni. A legjobban azt szerettem, ha egy eldugott helyi étterembe ültünk be, vagy helyiek vendégeltek meg minket.

Kedvenc mondás a konyhában?

Én még valami fűszert tennék bele!

Fogás, ami már többször kifogott rajtad?

Sütemények. Nem vagyok édesszájú, így a sütisütést nem mindig érzem magaménak. Persze próbálkozom, mert a párom viszont nagyon édesszájú, de nem mondanám magamat nagy süteménygurunak.

Konyhai manőver, ami nélkül szebb az élet?

Hagymaaprítás.

Recept, amit álmodból is?

Tárkonyos raguleves.

"Most akkor mossuk meg, vagy ne mossuk meg húst?"

Mossuk!


Olvass még több Konyhanyelven kérdezz-feleleket hazai gasztroarcokkal:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek