Ezzel a két trükkel napokig friss marad a szeletelt kenyered

A melegszendvics-sütéshez kiválóan felhasználható zacskós szeletelt kenyerek akár napokig is puhák és omlósak maradhatnak, ha a következő két trükkel oldod meg a becsomagolást.

A szeletelt kenyér - persze csak ha jó minőségű - elég praktikus kis találmány tud lenni, valljuk be. Egy-egy megpirított szelet tökéletes egy könnyű diétás vacsi, saláta mellé, vagy vajjal megkenve reggelire, és akkor még nem is esett szó a mennyei háromszög alakú melegszendvicsekről, amelyek még gyerekkorunkból maradtak meg igazi kedvencnek. Azonban mivel nem jól zárható a zacskója, hamar megpenészedik a bejutott nedvességtől. Szerencsére van két praktikus trükk, amivel frissen tarthatod a kenyereket.

Az első videó szerint egy ásványvizes flakon levágott teteje szükséges ahhoz, hogy megfelelően el legyen csomagolva a kenyér.

A zacskó száját összetekerjük, ráhúzzuk a levágott palackfejet, kicsit kibontjuk az üveg szája felett a zacskót, majd a nyílásra rátekerjük a kupakot.

A második trükk még ennél is egyszerűbb, hiszen ehhez még palackra sincsen szükségünk, szavak helyett beszéljen az alábbi rövid videó, amelyet a Tik Tokra posztolt egy leleményes anyuka:

@emilyyyarn

Learn something new everyday #lifehacks

I'm So Pretty - chunkymonkeeyy

Ezen megoldás szerint nincs más dolgunk, mint a zacskó üres részét összetekerni és azt visszahúzni a kenyérre.

Ugye, milyen egyszerű? Te melyik trükkre esküszöl?


Ezek a trükkök is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...