Ezzel a két trükkel napokig friss marad a szeletelt kenyered

A melegszendvics-sütéshez kiválóan felhasználható zacskós szeletelt kenyerek akár napokig is puhák és omlósak maradhatnak, ha a következő két trükkel oldod meg a becsomagolást.

A szeletelt kenyér - persze csak ha jó minőségű - elég praktikus kis találmány tud lenni, valljuk be. Egy-egy megpirított szelet tökéletes egy könnyű diétás vacsi, saláta mellé, vagy vajjal megkenve reggelire, és akkor még nem is esett szó a mennyei háromszög alakú melegszendvicsekről, amelyek még gyerekkorunkból maradtak meg igazi kedvencnek. Azonban mivel nem jól zárható a zacskója, hamar megpenészedik a bejutott nedvességtől. Szerencsére van két praktikus trükk, amivel frissen tarthatod a kenyereket.

Az első videó szerint egy ásványvizes flakon levágott teteje szükséges ahhoz, hogy megfelelően el legyen csomagolva a kenyér.

A zacskó száját összetekerjük, ráhúzzuk a levágott palackfejet, kicsit kibontjuk az üveg szája felett a zacskót, majd a nyílásra rátekerjük a kupakot.

A második trükk még ennél is egyszerűbb, hiszen ehhez még palackra sincsen szükségünk, szavak helyett beszéljen az alábbi rövid videó, amelyet a Tik Tokra posztolt egy leleményes anyuka:

@emilyyyarn

Learn something new everyday #lifehacks

I'm So Pretty - chunkymonkeeyy

Ezen megoldás szerint nincs más dolgunk, mint a zacskó üres részét összetekerni és azt visszahúzni a kenyérre.

Ugye, milyen egyszerű? Te melyik trükkre esküszöl?


Ezek a trükkök is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...