A trükk, amivel sokkal könnyebben méred majd le a ragacsos hozzávalókat

Ragadós alapanyagokkal, mogyoróvajjal, mézzel, juharsziruppal dolgozni kész rémálom, hiszen mérés közben mindenhez odaragadnak. Ezért annyira zseniális ez a trükk, amivel megkönnyítheted a dolgodat.

Ha valaha le kellett mérned a tahinit a hummuszhoz, készítettél már sütit mogyoróvajjal vagy tettél mandulavajat a smoothie-ba, akkor tudod, hogy milyen macerás pontosan kimérni az adagokat – főként, hogy a magvajakból nem ajánlott a túlfogyasztás. Először ki kell varázsolni az üvegből, majd bele a mérőedénybe, onnan pedig a tálba, így talán nagyjából jó mennyiséget sikerül kikanalazni, és közben mindenhova odatapad. Kiderült, létezik egy trükk, ami megolajozza a folyamatot - szó szerint.

A trükk, ami örökre megváltoztatja, hogyan méred le a mogyoróvajat

Egy friss TikTok videóban azt láthatjuk, hogy valaki épp tahinit vagy magvajat mér ki, hogy kekszet készítsen.

A varázslat pedig annyira egyszerű, hogy nem is értjük, eddig miért nem így csináltuk: használat előtt a mérőeszközt beolajozza.

Ezután mehet rá a ragacsos összetevő, ami tádáám, könnyedén elválik az edény oldalától, nem tapad oda! Méz, juharszirup és más hasonlóan folyós-ragadós alapanyagok esetében is bevetheted ezt a praktikát.

@ariellelorre

did anyone else know this 🧐 #cookinghacks #bakinghacks #cookingvideos

♬ Gangsta - Kehlani

Valaki tudott erről?” – teszi fel a kérdést az @ariellelorre nevű felhasználó a videó alatt, és noha azt eddig is tudtuk, hogy az olajjal meggátolható a tapadás, ilyen formában még nem jutott eszünkbe a használata. De a gasztronómia a folyamatos tanulásról szól, és mi imádjuk az újabb és újabb okos ötleteket, amiket a TikToknak és a kreatív felhasználóknak köszönhetünk.


Még több trükkös cikk itt:

Forrásunk volt

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...