Ha valaha le kellett mérned a tahinit a hummuszhoz, készítettél már sütit mogyoróvajjal vagy tettél mandulavajat a smoothie-ba, akkor tudod, hogy milyen macerás pontosan kimérni az adagokat – főként, hogy a magvajakból nem ajánlott a túlfogyasztás. Először ki kell varázsolni az üvegből, majd bele a mérőedénybe, onnan pedig a tálba, így talán nagyjából jó mennyiséget sikerül kikanalazni, és közben mindenhova odatapad. Kiderült, létezik egy trükk, ami megolajozza a folyamatot - szó szerint.
Egy friss TikTok videóban azt láthatjuk, hogy valaki épp tahinit vagy magvajat mér ki, hogy kekszet készítsen.
A varázslat pedig annyira egyszerű, hogy nem is értjük, eddig miért nem így csináltuk: használat előtt a mérőeszközt beolajozza.
Ezután mehet rá a ragacsos összetevő, ami tádáám, könnyedén elválik az edény oldalától, nem tapad oda! Méz, juharszirup és más hasonlóan folyós-ragadós alapanyagok esetében is bevetheted ezt a praktikát.
@ariellelorre did anyone else know this 🧐 #cookinghacks #bakinghacks #cookingvideos
♬ Gangsta - Kehlani
„Valaki tudott erről?” – teszi fel a kérdést az @ariellelorre nevű felhasználó a videó alatt, és noha azt eddig is tudtuk, hogy az olajjal meggátolható a tapadás, ilyen formában még nem jutott eszünkbe a használata. De a gasztronómia a folyamatos tanulásról szól, és mi imádjuk az újabb és újabb okos ötleteket, amiket a TikToknak és a kreatív felhasználóknak köszönhetünk.
Még több trükkös cikk itt: