Vágd fel olyan gyorsan a szárzellert ezzel a trükkel, mint egy kínai szakács

Problémád van a szárzeller felszeletelésével? Akkor nézd meg ezt a videót, hogy te is úgy vágd fel a zellert, mint egy kínai szakács!

Krémlevesbe vagy a reggeli vitaminbombaként lé formájában, a szárzellert sokféle módon tudod felhasználni. Azonban a puha, rostos zöldséget igazi kihívás lehet apró kockákra vagdosni. Ez a TikTok videó azonban alapos útmutatót ad ahhoz, hogy gyorsan és könnyedén tudd felszeletelni ezt a zöldséget is. Íme a leggyorsabb szárzeller-szeletelés!

Vágd fel olyan gyorsan a szárzellert ezzel a trükkel, mint egy kínai szakács

A Made with Lau TikTok oldalán, amit 200 ezren követnek, az idősebb Lau klasszikus kínai fogások elkészítését mutatja meg, illetve különböző trükkökkel is segítik a kínai konyha iránt érdeklődőket. Az egyik videóban azt mutatja be az apa-fia páros, hogy miként lehet olyan gyorsan felszeletelni egy nagy adag zellert, mint egy kínai szakács: először jól végig kell ütögetni.

@madewithlau

Mincing is one of the most tedious things you can do in the kitchen, but here’s a trick to speed up the process when mincing celery! 🔪

♬ original sound - Made With Lau

Tedd a zellert egy tiszta zacskóba, majd egy kalapáccsal, a kés lapos oldalával vagy akár egy sodrófával kezd el ütögetni a zöldséget.

Ez az egyszerű művelet lebontja a rostszálakat, ezáltal könnyebb lesz felvágni a zellert. Miután kivetted őket a zacskóból, készen állnak arra, hogy tovább aprítsd őket, ahogy azt a recept megkívánja.

Kíváncsi vagy, hogy valóban működik-e ez a trükk? Készíts például egy magyaros szárzeller pörköltet, és próbáld ki!

Forrásunk volt

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több izgalmas, tavaszi recept:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...