Epertisztítás szakszerűen – amit mindenképp tudnod kell!

Mindannyiunk legnagyobb örömére mindjárt itt az eperszezon, ezért utánanéztünk, hogyan is kell szakszerűen megmosni az epret!

Bár az üzletek polcai már roskadoznak a piros gyümölcstől, mi azért inkább megvárjuk a magyar eperszezont (bár már több helyen is megjelent)! Addig is felkészülünk az eper szakszerű kezelésére, mennyei epres recepteket gyűjtünk, sőt, még annak is utánanéztünk, hogyan kell szakszerűen megmosni az epret!

Epertisztítás szakszerűen – amit mindenképp tudnod kell!

Bár a legegyszerűbbnek az tűnik, hogy hideg folyóvíz alatt megmosod az epret, ha igazán profi akarsz lenni, ennél egy kicsivel továbbmész. Nem kell azonban semmi bonyolultra sem gondolnod: egyszerűen áztasd az epret egy rövid ideig sós vízbe. Egy pohár vízhez nagyjából egy evőkanál sót adj, és egy nagy lábosban áztasd az epreket öt percig. Ezután egy szitában csöpögtesd le őket, végül hideg folyóvíz alatt mosd még egyszer át a gyümölcsöt.

A só ’koptató’ tulajdonságokkal rendelkezik, ezáltal szó szerint eltávolítja a felületi szennyeződéseket és koszt.

Ezek az enyhén koptató tulajdonságok azt jelentik, hogy a sós víz jobban tisztít, mint a víz önmagában. Ráadásul teljesen fenntartható, olcsó és egyszerű trükkről van szó, ami nem változtatja meg a bogyók ízét.

Epres-rebarbarás rácsos pite

A rebarbara és az eper a piték Stan és Pan-ja: biztos működnének külön is, de minek szétválasztani őket, olyan jó amikor az édes eperíz mellett megbújik a rebarbara visszafogott ...

Epres bao

Eljött az eperszezon ideje, és ha van kedved kísérletezni, akkor készítsd el te is bátran a híres ázsiai gőzgombóc édes, epres verzióját. Nekünk bejött!

Epres sajttorta-lasagne

A sajttorta a világ egyik legjobb sütije. Elronthatatlan és nagyon sokféleképpen variálható. Mutatunk egy epres verziót, melynek a sajttorta-lasagne nevet adtuk. Méghozzá azért mert egy ...

Míg egyes források szódabikarbóna vagy ecet használatát javasolják a szamóca tisztításához, az egyszerűség ebben az esetben is jobb választás. Ugyanis a szódabikarbóna vagy más tisztítószerek beszivároghatnak a gyümölcs puha héjába, és nem mosódnak le teljesen, ezzel veszélyeztetve az étel ízét és állagát.

Plusz egy tipp

A bogyós gyümölcsök gyorsan romlásnak indulnak azután, hogy nedvesség éri őket, ezért egyszerre mindig csak annyit moss meg, amennyit biztosan elfogyasztasz.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Konyhai praktikák minden napra:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...