Manapság olyan sokféle eszköz, szerkezet és kütyü érhető el a piacon, hogy a konyhád – legyen szó a pultokról, a fiókokról vagy a szekrényekről – könnyen zsúfolttá válhat. És ha a szívedre teszed a kezed, biztosan te is egyetértesz abban, hogy ezek közül egyáltalán nincs mindenre szükséged.
A Thekitchn.com most egy séfet, a brooklyni Insa szakácsát, Sohui Kimet kérdezte a témában, ő pedig elárulta, hogy melyek azok a konyhában megtalálható felesleges dolgok, amelyektől ő mihamarabb megszabadulna.
5 eszköz a konyhádban, amit egy profi séf kidobatna veled
Az a bizonyos szivacs...
Sokan tudják, hogy a konyhai szivacsot gyakran kell cserélni, mégsem teszik meg. Pedig ha nem váltasz újra néhány hetente, akkor könnyen több baktériumot juttathatsz az edényeidre, mint amennyit lemosol azokról. Emellett Kim arra is figyelmeztet, hogy a használatban lévő szivacsot rendszeresen fertőtlenítsd, kezeld forró vízzel!
Koncentrálj a lényegre!
A konyhában nem az a cél, hogy minél inkább megmutasd, milyen hiper-szuper eszközökkel rendelkezel, sokkal inkább az, hogy kényelmesen elférj, és hogy csak a valóban használatban lévő eszközök legyenek a kezed ügyében. Éppen ezért pakolj el te is mindent a pultról, amit nem használsz rendszeresen! (Ha pedig egyáltalán nem használod azt a modern kenyérsütő gépet, szabadulj meg tőle!)
Sérült tapadásmentes serpenyők
A tapadásmentes serpenyők sok háztartásban napi szintű használatban vannak, hiszen a egyszerű velük a főzés és viszonylag olcsóak is. Ám ha egyszer a tapadásmentes felület megadja magát, és elkezd lehámozódni, azonnal szabadulj meg tőle! Válassz helyette kerámiából vagy öntöttvasból készült változatot.
Régi, elhasznált konzervnyitók
Sokan egyáltalán nem foglalkoznak ezekkel, hiszen egy kis dologról van szó, ami időről időre megkönnyíti az életünket. De ha belegondolsz, valószínűleg nálad is lapul egy kicsit rozsdás, kicsit piszkos konzervnyitó, ami nem is igazán teszi a dolgát. Dobd ki, és szerezz be egy működő darabot!
Még több érdekes cikk: