6 alap konyhai eszköz, melynek minden (kezdő) konyhájában ott a helye

Ha éppen költözöl, esetleg szanálsz vagy felújítod a konyhát, akkor tuti te is rádöbbentél, hogy jóval több a cuccod, mint kéne. Lesd meg az alábbi listában, mely alapeszközökre van igazán szükséged a konyhádban!

Ha eleged van abból, hogy a konyhád tele van kósza botmixerekkel, habverőkkel, csúnya és büdös fakanalakkal, még a nagyitól kapott kopottas lábasokkal és nem használt konyhai kütyükkel, akkor böngészd át az alábbi listát, melyben szigorúan a legfontosabb eszközöket gyűjtöttük csokorba.

Böngészd végig az alapvető konyhai eszközöket, őket minden sütni-főzni szerető kezdőnek (is) ajánljuk!

Jénai a sütőben sütéshez

Ha abból indulunk ki, hogy a legtöbb lakásban van sütő, és feltételezzük, hogy használni is szeretnétek, akkor abba bizony egy hőálló edény sem fog tartani. Az alábbi kő sütőedény gyönyörű mákos fekete színben érkezik, rakottast, burgonyagratint, húst is süthetsz benne, könnyen mosható (mosogatógépben is), alig látszik rajta a szennyeződés, és akár tiramisu hűtésére is alkalmas. Sőt, almás pite is sülhet benne! Mikróban is használható.

Au Gratin sütőedény (Butlers) - katt a képre, ha megvennéd!

Receptajánló:

Serpenyő

A sütőedény mellett természetesen a gáz- vagy villanytűzhelyre is kelleni fog egy edény: elő a serpenyőddel! Tapadásmentes, teflonbevonatút válassz, hogy a reggeli tükörtojásod/rántottád vagy a hétvégi amerikai palacsintád véletlen se ragadjon le. De rizses-húsos-zöldséges "wokos" egytálakat és ragukat is készíthetsz benne, a mirelit csirkemell sütéséről nem is beszélve.

Tapadásmentes serpenyő, 26 cm (Alza) - katt a képre, ha megvennéd!

Konyhai eszközök

Ha már sütögetünk a serpenyőnkben és a jénainkban, akkor már piszkálgatni, forgatgatni is kell a húsokat, palacsintákat, fasírtokat: egy ilyen kis eszközkészlettel nem nyúlhatunk mellé (szó szerint). Tuti, hogy évekig társaink lesznek, és könnyen tisztíthatóak, akár mosogatógépben is. Merőkanál a levesekhez, kiszedőkanál, fordítólapát, minden van, ami csak kellhet egy alap háztartásban!

Konyhai kiegészítő szett, 4 db-os (Home & Cook) - katt a képre, ha megvennéd!

Vágódeszka

Aki főz, vagy akár csak zöldséget aprít / sajtot szeletel az esti szendvicséhez, annak vágódeszkára igenis szüksége lesz. Miért ne lehetne az egy designos, különlegesebb, modern, kerek darab? Gyönyörű, mangófából készült vágódeszka, melyen a kolbászos-tojásos szendvics épp olyan jól mutat, mint a spanyol sonkák és a finom sajtok - tálaláshoz és vágáshoz is használhatod!

Kerek vágódeszka (Butlers) - katt a képre, ha megvennéd!

Kések

Kések nélkül mit sem ér egy vágódeszka vagy egy főzőcske... ruházz be egy készletre, melyben hámozókés, de kenyérvágó és séfkés is található, hogy semmiben se szenvedj hiányt, ha vágni, szeletelni kell. Amennyiben komoly gasztrokalandokban gondolkodsz, rozsdamentes acélból készült, valamivel drágább kategóriát válassz!

Késkészlet 5 db-os, rozsdamentes acél (Bonami) - katt a képre, ha megvennéd!

Kellemes főzőcskét nektek!

Lábas

Főzéshez lábos/fazék is kelleni fog! Egy jó adag spagettihez, de rizshez, krumplifőzelékhez, gulyásleveshez vagy pörkölthöz is jól jön, ha van miben megfőznöd őket. Olyan terméket válassz, amihez passzoló fedő is jár, hiszen így energiát és időt is spórolhatsz főzés/forralás közben.

Zománc fazék, 24 cm-es (Alza) - katt a képre, ha megvennéd!

A Nosalty cikkeiben megjelenő összes terméket szerkesztőink függetlenül választják ki. Azonban, ha vásárolsz valamit a kiskereskedelmi linkjeinken keresztül, partneri jutalékot kaphatunk.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...