Az alábbiak a legtöbbek konyhájában megtalálhatók, pedig igen veszélyesek, és akár tüzet is okozhatnak.
Kattints a galériára, hogy mi az, ami tűzveszélyes lehet a konyhádban!
5 tűzveszélyes dolog, ami a te konyhádban is megtalálható
Felhalmozódott zsír
Az odaszáradt vagy -égett zsírtól a konyha nemcsak igénytelen és csúnya lesz, de veszélyes is. A főzőlapokon, a csempéken vagy a páraelszívón felhalmozódott zsír könnyen meggyulladhat, így a tűz sokkal könnyebben terjedhet a konyhában. Tehát semmiképp se feledkezzünk meg a zsíroldózásról, amikor takarítjuk a konyhát!
Konyharuhák
A tűzhelyhez vagy más hőforráshoz közel tartva a különböző textilből készült konyharuhák és sütőkesztyűk – vagy éppen a papírtörlők – könnyen lángra kaphatnak. Ezt elkerülendő, legyen egy kijelölt helyük, ami minél távolabb van a tűzhelytől, és főzés közben is igyekezzünk mindig ide visszatenni őket.
Mikrohullámú sütő
Rendeltetésszerűen használva nem jelenthet problémát, de ha olyasmit teszünk bele, amit nem kellene – például alumíniumfóliát vagy bármilyen fémet – , könnyen baj történhet. Ezeket tehát tartsuk távol a mikrótól, és takarítsuk ezt is rendszeresen, nehogy az elszenesedett ételdarabkák meggyulladjanak!
Por
A por és más apró részecskék egykettőre felhalmozódhatnak a konyhai készülékeken, például a kenyérpirító, a kávéfőző és a hűtőszekrény elektromos alkatrészein. Ez pedig növeli az igen veszélyes elektromos tüzek kockázatát. Ezt elkerülendő, rendszeresen portalanítsuk ezeket a részeket, figyeljünk oda a nem látható elemekre, és távolítsuk el a különböző törmelékeket is!
Túl sok elektromos készülék
Amennyiben egy konnektort túlterhelünk, könnyen tűz üthet ki a konyhánkban. Éppen ezért ne csatlakoztassunk és működtessünk egyszerre túl sok eszközt, és nem árthat néha az sem, ha leellenőrizzük az elektromos vezetékeket. Amikor valami épp nincs használatban, inkább húzzuk ki!
Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen: