Új korszak a főtt tojás készítésében – eszedbe jutott lereszelni?

Még sosem reszeltél főtt tojást? Akkor ez a TikTok-videó a jel, hogy itt az ideje!

A főtt tojás a reggeli elmaradhatatlan összetevője, de ez után a TikTok-videó után garantáltan másként fogsz nézni a brunch-ok és pirítósok klasszikus hozzávalójára. Merthogy most TikTokon épp az a trend hódít, hogy az emberek nem egészben fogyasztják el a főtt tojást, hanem lereszelik!

Bizony! Ahelyett, hogy a kovászoskenyér-alapon az avokádót vagy valamilyen más feltétet egy egész tojással koronáznák meg, inkább reszelt formában teszik rá. Az egész úgy fest, mintha egy nagy halom reszelt sajt lenne.

@healthyishfoods

Grated Egg Avocado Toast #gratedegg #egg #gratedeggtoast #toast #eggsandwich #breakfast #sandwich #avocadotoast #avocadotoastwithegg #tiktokfood

♬ TO THE MOON - JNR CHOI & Sam Tompkins

A trend egy hónappal ezelőtt ütötte fel a fejét @healthyishfoods nevű felhasználó videója nyomán, amelyben lépésről lépésre mutatja be a tojásreszelés menetét.

A videót 3,5 millióan nézték meg eddig, és persze rengeteg szívecskét és kommentet kapott.

Hogy tényleg egy létező trendről van szó, mi sem bizonyítja jobban, hogy a #gratedegg hashtag 13,3 millió megtekintésnél jár jelenleg.

@feelgoodfoodie

This grated egg avocado toast idea from @Sarah Thomas-Drawbaugh is GRATE! #gratedegg #gratedeggtoast #avocadotoast

♬ original sound - Feel Good Foodie

Az egész tényleg nem nagy mutatvány, főzés után egyszerűen előkapunk egy reszelőt, amin óvatosan lereszeljük a tojást. Mehet rá még egy kis sriracha szósz, só és bors, és már kész is a legújabb kedvenc tojásreggelid!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több TikTok:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...