4 spórolós tipp, hogy ne fájjon annyira anyagilag a konyhaátalakítás

Háztulajdonosként végső soron csak rajtunk múlik, hogyan gazdálkodunk a konyhaátalakítási projekt költségeivel. Íme négy tipp a kiadások minimalizálásához.

A konyha az egyik legköltségesebb terület, ha átalakításról beszélünk, hiszen az anyagköltségeken és a megfelelő szakembereken ritkán tudunk spórolni. A jó hír az, hogy a konyharenoválás kiadásainak nem kell a csillagos égig érnie, ugyanis egyszerűen lefaraghatunk a büdzséből.

4 tipp, hogy lefaragj a konyhaátalakítás költségeiből

Konyhabútor

Ha mindent lecserélünk konyhaátalakítás során, sokkal többet költünk, mint ha a meglévő anyagokból dolgoznánk. A konyhabútor kiváló példa erre: az új konyhaszekrények nagyon drágák lehetnek, különösen akkor, ha egyedi darabokat szeretnénk.

A frissen gyártott bútorok vásárlása vagy a régiek felújítása helyett felszerelhetünk nyitott polcokat is, amik olcsók, és könnyen hozzáigazíthatóak konyhánk stílusához.

A konyhai szekrények festése a frissítés másik klasszikus módja. A csiszolás, alapozás és pingálás folyamata időigényes, de elég egyszerű ahhoz, hogy a kezdők is szép végeredményt kapjanak. Az ajtók vagy fiókok kicserélése már kicsit költségesebb, és egyedül nehezebb is, de még mindig olcsóbb, mint a szekrénysorok teljes lecserélése, ráadásul teljesen új arculatot kölcsönözhet konyhánknak. Mindenesetre, ha egyedül nem merünk belevágni a barkácsolásba, akkor megfontolhatjuk a fogantyúk kicserélését is.

A frissen gyártott bútorok vásárlása vagy a régiek felújítása helyett felszerelhetünk nyitott polcokat is

Készülékek

Sajnos a társadalom jobban szereti kidobni a régit, mint megjavítani, ezért rengeteg használható állapotban lévő, vagy kisebb bütykölésre szoruló eszköz kerül a hulladéklerakókba. Szerencsére ez az elavult gondolkodás kezd kikopni a divatból.

Ma már könnyen elérhetőek a konyhai készülékek javításával foglalkozó cikkek az interneten, így, ha van hozzá affinitásunk, akár magunk is helyrepofozhatjuk őket.

A mosogatógépet, a hűtőszekrényt, a mikrohullámú sütőt, a vízforralót és a konyhai hulladékaprítót is könnyen megjavíthatjuk az internet és az alkatrészszervizek segítségével.

Tartsuk meg az alapokat

A konyha elrendezésének drámai megváltoztatása biztos, hogy rengeteg kiadással jár. A mosogató, a mosogatógép vagy a hűtőszekrény vízvezetékeinek áthelyezése, a vízvezeték-szerelők munkadíja, az anyagköltség és az átalakítás miatti stressz csak feleslegesen terhel minket. Tartsuk meg az eredeti elrendezést, és csak az egyes elemeket frissítsük fel, de átfesthetjük a falakat vagy kicserélhetjük a padlót is, ha akarjuk.

Ha van elég helyünk, akkor megfontolhatjuk egy konyhasziget kiépítését is, amivel nemcsak egy plusz munkaterületet, hanem kihasználható tárhelyet is kapunk.

Csak az egyes elemeket frissítsük fel, de átfesthetjük a falakat vagy kicserélhetjük a padlót is, ha akarjuk!

Sajátkezűleg

Bár az anyagokért akkor is fizetnünk kell, ha mi végezzük a munka túlnyomó részét, de legalább a munkaerőköltségeket a nullára csökkenthetjük. A festést, a csempézést, a padlóburkolat elkészítését, az aljzatok és lámpák cseréjét, valamint a talapzatok és egyéb díszítőelemek felszerelését akár kezdőként is elvégezhetjük. Ha elakadtunk, akkor az alkatrészboltok eladóitól is tanácsot kérhetünk.

Forrásaink voltak.


Még több konyhai inspiráció itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...