Egy kisebb konyhában lehet, hogy nincs lehetőség a főzés előtt minden hozzávaló kipakolására, és kétszer gondolod át, mit miután szedj elő a szekrény mélyéről, de praktikus és könnyebben átlátható egy kisebb konyhában való főzés. Mutatjuk, miért ne keseredj el, ha aprócska konyhával ajándékozott meg az élet!
Kattints a galériára, hogy miért jó a kicsi konyha!
1. Élelmiszer és pénz spórolás
Egy szűkösebb helyen muszáj az embernek jól meggondolnia, mit vesz meg a boltban, így nem romlik meg az étel vagy kerül olyan mélyre a szekrényben, hogy 3 év múlva találjunk rá több centis penészréteggel. Ezzel nemcsak a túlfogyasztás ellen teszünk, de pénztárcánk is vastagabb marad a hónap végére.
2. Hatékonyabb takarítás
Mivel nem lehet a már használt edényeket nagyon szétpakolni, hiszen nincs hova, ezért muszáj közben elmosogatva a helyére pakolni a hadifelszerelést. Főzés után így már nem kell vesződni a beleszáradt ételmaradéktól tündöklő szennyessel, hanem élvezheted a délutáni sziesztát.
5. Meg kell tanulnod együttműködni
Tökéletes lehetőség, hogy szó szerint közelebb kerüljetek egymáshoz a pároddal, vagy szitokszó nélkül egymás mellett ügyködjetek a lakótársaddal a konyhában. Nem egyszerű feladat kis helyen zsonglőrködni a tányérokkal úgy, hogy a főzés végére lila és kék folt mentes maradj, de nem is lehetetlen.
Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen: