Miközben azt várjuk, hogy megsüljön a tepsis karaj vagy épp csak néha kavarjuk meg a wokban készülő egytálételt, rengeteg mindent elvégezhetünk a konyhában. Ezzel nemcsak időt takaríthatunk meg, de mindig rendezett is lehet ez a helyiségünk!
Mivel tehát főzés közben úgyis a konyhában vagyunk, töltsük el hasznosan az üresjáratokat!
5 dolog a konyhában, amit már főzés közben takaríts le
Egyszerű áttörlés
Az esti főzőcskézés hamar megmutatkozhat a konyhapultokon. Ha azonnal cselekszünk, akkor elegendő egy egyszerű, általános tisztítószerrel áttörölni a felületeket, amit megtehetünk, mikor az étel már rotyog. Ha ezt későbbre hagyjuk, valószínűleg már kicsit drasztikusabb módszerekhez kell majd folyamodnunk.
Mosogató
Ha már az edényeket eltakarítottuk az útból, de a sütési idő még nem ért véget, akkor itt az ideje, hogy nekiessünk a mosogatónak! Először is mossuk ki alaposan egy szivaccsal és mosogatószerrel! Utána, hogy fényes legyen, töröljük szárazra, majd kezeljük olívaolajjal, amit egy mikroszálas kendővel oszlathatunk el a felületen. Ha pedig a lefolyó szagán javítanánk, nyomjunk bele egy kis citromlevet!
Hűtőajtó
Kevés figyelmet szentelünk neki, pedig a hűtőajtó rengeteg baktériumot hordozhat, hiszen igen gyakran nyitogatjuk – főzéstől függetlenül is. Ha arra nincs is időnk, hogy az egész hűtőgépet kisúroljuk, legalább az ajtókat töröljük át fertőtlenítőszerrel!
Kuka
A konyha egyik elhanyagolt eszköze a kuka, hiszen ezt általában „eldugjuk” egy nem látható helyre, így nem is gondolunk arra, hogy meg kellene tisztítanunk. Pedig – különösen főzés közben – hajlamosak vagyunk összecsöpögtetni a tetejét. A tisztítás mellett érdemes fertőtleníteni is!
Szerző: Szabó Anna
Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen: