Nagyon régen voltunk ennyire kiéhezve a vitamin-utánpótlásra, ugyanakkor a közelgő strandszezonra gondolva, este jó lenne a minimalizmus jegyében étkezni.
S hogyan lehet mégis élvezetes ízeket kreálni? Kövesd a heti vacsoramenünket és kiderül!
Hétfő
Az ínyencek egyik kedvence végre a magas gasztronómiából átkerül a mindennapok konyhájába is: egyre többen barátkoznak a spárgával, melynek szezonja éppen most indul be. A salátához adott kevés burgonya éppen jó arra, hogy ne éhezzünk meg a saláta után fél órával, de ne is vigyük túlzásba a szénhidrátfogyasztást. A citromos, langyos spárga kevés olívaolajjal, isteni társaságot képez a krumplival!
Kedd
Rukkolából keressük mindig a legfrissebbet! Ha nem éppen friss, sajnos könnyen keserű az utóíze, amit nem is nagyon lehet megszüntetni. Ha maradt még aszalt paradicsomunk a télről, friss, reszelt parmezánnal, kedvenc olívaolajunkkal készítsünk belőle salátát – instant nyár áprilisban!
Szerda
Áldozzunk a tészta oltárán, amit annyira szeretünk: ezúttal friss spenótot veszünk, amit alapos mosás után leszárazunk, akár vegetáriánusok is megfőzhetik ezt a tésztát, hús nélkül is tökéletesen finom – hála a juhtúrónak és a sok-sok fűszernek, magvaknak. Egészséges, vendégváró vacsora!
Csütörtök
A paradicsom és a mozzarella az olasz konyhában sokszor kéz a kézben járnak – persze a valódi mozzarella bivalytejből készül, náluk ehhez azonban nagyon nehéz hozzájutni. Marad a hagyományos, tehéntejes sajt, friss paradicsom híján pedig a konzerv, ami ugyanolyan finom, mintha most szedtünk volna egy kosár parit a kertben. Ráadásul a hámozást is megússzuk. Figyelem, itt nem kerülhetjük ki a friss bazsalikomot!
Péntek
Visszafogott desszert péntekre, kényeztetés a fárasztó munkahét után. Semmi tejszín, csakis a joghurt jöhet szóba, kevés cukorral, tojásfehérjével és mangóval. Tegyük fel a lábunkat és kanalazzuk ki az utolsó cseppig!