Könnyed, verítékmentes kirándulás a Mátrában, sült céklás-diós pirítóssal és borral

Mátrai kirándulásom most is - mint mindig - komoly fáradtsággal ért véget, ezért volt jó a végén összedobni egy gyors, sült céklás-gomolyás uzsonnát. (x)

Számomra a Mátra gyönyörű kihívás évről évre, köszönhetően annak, hogy a legtöbb teljesítménytúra és terepfutóverseny a környéken zajlik. Az egész vidéket imádom, mert minden évszakban gyönyörű, és vannak részei, amelyek még a kihívások közt is kimagaslóak, például a Muzsla-csúcs megfutása vagy a Kékestető elérése a Pisztrángos-tó felől.

Pirítós sült gomolyával és céklával

Az utóbbi időben viszont a sportlehetőségek mellett a környék gasztronómiája is elkezdett vonzani. Több kedvenc boromat is a környéknek köszönhetem, plusz van most már itt kedvenc éttermem is, így ennek örömére már nemcsak futni és túrázni járok vissza ide, hanem belemerülni végre az evés élvezetébe is!

A Mátra és környéke híres - többek közt - kiváló gomolyasajtjairól, így adott volt a helyzet: ha már arra kirándulgatok, akkor egy pazar bor mellé ebből a sajtkülönlegességből csinálok valami kis harapnivalót.

Az évszaknak pedig szerettem volna megfelelni, ezért sütöttem egy kis céklát is, és dióval megszórtam a kész ételt.

Ez a fenséges minilakoma pillanatok alatt elkészül, és igazán jól tud esni egy kirándulós hétvégén. Főleg, ha zsákunkban akad még egy kis finom mátrai bor is mellé... na akkor teljes lesz a boldogság!Nincs is más dolgotok, csak annyi, hogy amint az időtök engedi, bedobáljátok a hozzávalókat a táskátokba, és bebarangoljátok a mátrai vidéket. Viszont tényleg nyissatok egy palack bort is mellé!RECEPTÉRT KLIKK IDE

Kattints ide, és ismerj meg még több hazai úti célt!

A Szabadtűz korábbi epizódja:

Parázs hangulat Etyek szőlősorai között - avagy sült karaj szőlőmártással és kecskesajttal

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...