Komoly bajban van a Nutella és a Kinder Bueno

Sztrájk miatt akadozik a Kinder Bueno és a Nutella gyártása, a világ legnagyobb Ferrero gyárában múlt hét kedd óta majdnem teljesen leállt a mogyorókrém előállítás. 

Lehet, hogy hamarosan mi is megtapasztaljuk a világ legnagyobb Ferrero gyárában történő sztrájk hatásait - írja a 24.hu.

Azészak-franciaországi Villers-Écalles településen lévő gyárban múlt hét kedd óta a Kinder Bueno gyártása teljesen leállt, Nutellát pedig csak egy gyártósoron állítanak elő, itt is mindössze 20%-os kapacitással. Egy hete se ki sem pedig a gyár területére nem engednek kamionokat, így a gyártáshoz szükséges alapanyagok lassan elfogynak, a két népszerű termék pedig hamarosan hiánycikk lehet a boltok polcain.

Az olasz édességgyártó csoportnak dolgozó francia gyárban 160 munkavállaló lépett sztrájkba, akik béremelést, és900 eurós bónuszt kértek a munkaadótól, az viszont csupán 0,4 %-os emelést javasolt a dolgozóknak.

A Ferrero a világ harmadik legnagyobb édességgyártó vállalataként olyan népszerű termékeket gyárt, mint például a Nutella, a Kinder csoki, a Mon Chéri, a Ferrero Rocher, a Tic Tac, a Raffaelo és a Duplo. A Villers-Écalles-i üzemben 400 ember dolgozik, naponta 600 ezer üveg mogyorókrémet állítanak elő, ami a világ termelésének egynegyedét jelenti. Az utóbbi tíz év alatt a cég megduplázta árbevételét, ami a tavaly augusztus 31-én befejeződött pénzügyi évben 10,7 milliárd eurót tett ki. A társaság öt kontinensen 25 gyárat működtet, termékeit több mint 170 országban árusítja.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Ezeket olvastad már?

via 24.hu; MTI

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...