Így készítsd el a köményteát, mely segíti a fogyásodat

A köménytea rengeteg jótékony hatással bír, így tényleg érdemes beiktatni a fogyasztásás a mindennapjainkba.

A köményből készült tea tradicionális indiai ital, mely rendkívül sok jótékony hatással rendelkezik. Segíti az emésztést, javítja a memóriát, tele van antioxidánsokkal, és energiát is ad, ezen kívül pedig segít a fogyásban is, lássuk, hogyan.

Így készítsd el a köményteát, mely segíti a fogyásodat

A köménytea hatással van az inzulintermelődésre, így stabilizálhatja a vércukorszintet, amivel elkerülhetőek a falási rohamok. A köménynek testsúlycsökkentő hatása is van, derült ki 88 nő körében végzett kísérlet során.

A résztvevőket két csoportra osztották, melyek közöl az egyik csoport napi 3 gramm rómaiköményt kapott a joghurtjába, a másikuk hagyományos joghurtot evett. Megállapították, hogy azok az alanyok, akik köményt fogyasztottak, azok több súlyfeleslegtől szabadultak meg a kísérlet végére. 

Hogyan kell elkészíteni a köményteát?

1 teáskanálnyi római köményt kanalazzunk bele egy kis edénybe, majd kis lángon, fél percen keresztül melegítsük, amíg illatozni nem kezd. Ezután öntsünk rá 250 milliliter vizet, majd forraljuk fel, hagyjuk állni 5 percig és fogyasszuk el. A legjobb, ha reggeli előtt isszuk meg az italunkat, hogy a leghatásosabb legyen.

Forrásunk volt.


Még több asz egészségről:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...