Így készítsd el a köményteát, mely segíti a fogyásodat

A köménytea rengeteg jótékony hatással bír, így tényleg érdemes beiktatni a fogyasztásás a mindennapjainkba.

A köményből készült tea tradicionális indiai ital, mely rendkívül sok jótékony hatással rendelkezik. Segíti az emésztést, javítja a memóriát, tele van antioxidánsokkal, és energiát is ad, ezen kívül pedig segít a fogyásban is, lássuk, hogyan.

Így készítsd el a köményteát, mely segíti a fogyásodat

A köménytea hatással van az inzulintermelődésre, így stabilizálhatja a vércukorszintet, amivel elkerülhetőek a falási rohamok. A köménynek testsúlycsökkentő hatása is van, derült ki 88 nő körében végzett kísérlet során.

A résztvevőket két csoportra osztották, melyek közöl az egyik csoport napi 3 gramm rómaiköményt kapott a joghurtjába, a másikuk hagyományos joghurtot evett. Megállapították, hogy azok az alanyok, akik köményt fogyasztottak, azok több súlyfeleslegtől szabadultak meg a kísérlet végére. 

Hogyan kell elkészíteni a köményteát?

1 teáskanálnyi római köményt kanalazzunk bele egy kis edénybe, majd kis lángon, fél percen keresztül melegítsük, amíg illatozni nem kezd. Ezután öntsünk rá 250 milliliter vizet, majd forraljuk fel, hagyjuk állni 5 percig és fogyasszuk el. A legjobb, ha reggeli előtt isszuk meg az italunkat, hogy a leghatásosabb legyen.

Forrásunk volt.


Még több asz egészségről:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...