7 étel, ami beindítja a kollagéntermelést a szervezetben

A kollagén kétségtelenül a legdivatosabb étrend-kiegészítők között szerepel, legyen szó italporról, kapszuláról vagy folyadékokról. De biztosan szükségünk van ezekre, nem elég, ha odafigyelünk arra, mit eszünk?

A kollagén számtalan előnnyel jár a szervezet szempontjából. Ez egy olyan fehérje, ami szerkezetet ad az izmoknak, a csontoknak, a bőrnek és az inaknak, így képes megerősíteni a hajat, a körmöket, de támogatja a szem, a porcok, az ízületek, a szív és az artériák egészségét is.

A legnépszerűbb tulajdonsága mégis az, hogy a bőrszerkezet megerősítésével képes mérsékelni az öregedés látható jeleit.

Nem meglepő tehát, hogy rengetegen szednek ilyen jellegű étrend-kiegészítőket. Kutatások támasztják alá, hogy ezek is hasznosak, amennyiben hidrolizált kollagénnel készülnek, hiszen ez tud megfelelően felszívódni a szervezetben. Nem feledkezhetünk meg azonban arról, hogy az anyag felszívódását nekünk is segítenünk kell, mégpedig a megfelelő élelmiszerek fogyasztásával.

Egyes alapanyagok gazdagok kollagénben, míg mások serkentik annak termelődését, megint mások pedig segítik a felszívódását. Nézzük, mi mindent érdemes fogyasztani, ha feltöltenénk a kollagénraktárainkat!

Forrásunk volt.


Még több egészségcikk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...