Kókuszvaj házilag egy összetevőből!

Tudtad, hogy valószínűleg akár most is tudnál csinálni kókuszvajat otthon, mert csak egy összetevő kell hozzá? Nézd csak!

Az alábbi videóból kiderül, hogy olyan istenien krémes, alacsony glikémiás indexű és természetesen édeskés kókuszvajat tudunk készíteni mindössze két csésze natúr, cukormentes nyers kókuszreszelékből egy jó turmixgép segítségével, hogy csak na! Laktató, nagyon finom, laurinsav-tartalma pedig gomba- és baciölő, sőt, erősíti az immunrendszert is!

Dobd be a két csésze nyers kókuszreszeléket a gépbe, és turmixold a krémes állag eléréséig! (minél tovább, annál krémesebb, de megoszlanak a vélemények, a videó csak 1 (!!!) percet ír, van, aki 35-öt)

Felhasználás

Edd magában, kend a palacsintára, csokira, dobj bele gyümölcsöket, töltsd datolyába, használd paleo sütik sütéséhez (pl.: banánkenyér), azaz helyettesítsd vele a különféle növényi vajakat (pl. mandulavaj), de készíthetsz belőle laktózmentes fagyit is gyümölcsökkel turmixolva a mélyhűtőben!

NEM egyenlő a kókuszolajjal- vagy -zsírral, tehát sütni nem lehet benne, de pl. levesekhez, smoothie-khoz, turmixokhoz adva krémesebbé teszi azokat!

(címlapfotó: Flickr by tracy benjamin)

Kapcsolódó receptek itt:

Szaftos-mákos paleo pite

Többféle paleo-receptből gyúrtam össze az enyémet, mert nagyon szeretjük a mákos sütiket, és szerettem volna valami igazán finomat sütni. Sikerült.:) Annyira bevált, annyira finom, hogy ...

Kókuszvajas csokitábla

Az utóbbi időben a mag- és diófélékből készíthető vajak birodalmában barangolok elég gyakran, és az elsők között próbáltam ki a kókuszvajat. Önmagában is finom csemege, de én ...

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...