Az alábbi videóból kiderül, hogy olyan istenien krémes, alacsony glikémiás indexű és természetesen édeskés kókuszvajat tudunk készíteni mindössze két csésze natúr, cukormentes nyers kókuszreszelékből egy jó turmixgép segítségével, hogy csak na! Laktató, nagyon finom, laurinsav-tartalma pedig gomba- és baciölő, sőt, erősíti az immunrendszert is!
Dobd be a két csésze nyers kókuszreszeléket a gépbe, és turmixold a krémes állag eléréséig! (minél tovább, annál krémesebb, de megoszlanak a vélemények, a videó csak 1 (!!!) percet ír, van, aki 35-öt)
Felhasználás
Edd magában, kend a palacsintára, csokira, dobj bele gyümölcsöket, töltsd datolyába, használd paleo sütik sütéséhez (pl.: banánkenyér), azaz helyettesítsd vele a különféle növényi vajakat (pl. mandulavaj), de készíthetsz belőle laktózmentes fagyit is gyümölcsökkel turmixolva a mélyhűtőben!
NEM egyenlő a kókuszolajjal- vagy -zsírral, tehát sütni nem lehet benne, de pl. levesekhez, smoothie-khoz, turmixokhoz adva krémesebbé teszi azokat!
(címlapfotó: Flickr by tracy benjamin)
Kapcsolódó receptek itt: