Ilyen, amikor a retró sütemény beleköltözik egy pohárba

Vannak, akiket a hideg ráz ezektől a sárga, zselés, édes üdítőitalok újjászületését megcélzó kreálmányoktól, vannak pedig, akik élnek-halnak értük. Mi most még eggyel magasabb szintre emeltük a tétet, és a Fanta-szeletet poharakba öntöttük!

Megalkottuk a közkedvelt retro sütemény és a mutatós pohárdesszertek szerelemgyerekét! Ha odavagy a Fanta-szeletért, de szeretnéd csinosabb külsőbe csomagolni a vendégeknek, akkor eljött a te időd. Nincs más dolgod, mint előkészíteni az üdítőt és annyi poharat találni a szekrényben, amennyi lépést tart majd a falatozók lelkesedésével.

Hozzávalók a piskótához:

100 g finomliszt, 80 g cukor, 1 csomag sütőpor, 5 db tojás, 1 teáskanál só, 2 ek cukrozatlan kakaópor

A piskóta elkészítése:

Öntsük a hozzávalókat egy nagyobb tálba, és keverjük őket homogén masszává.

Egy közepes méretű, hőálló tálat béleljünk ki sütőpapírral, egyengessük el benne a piskótatésztát, majd tegyük 180°-os előmelegített sütőbe 25 percre.

Amint elkészült, a sütőből kivéve hagyjuk egy picit hűlni, majd villa segítségével tépkedjük morzsaszerűvé. Hagyhatunk meg nagyobb darabokat is, minél változatosabb, annál izgalmasabb.

Hozzávalók a túrós krémhez:

350 g tehéntúró, 100 g vaj, 100 g cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citromból nyert citromhéj

A krém elkészítése:

A középső réteg elkészítéséhez egy másik tálba öntsük bele a cukrot, adjuk hozzá a kisebb darabokra felkockázott vajat és keverjük krémesre botmixer segítségével. Ezután hozzáadhatjuk a túrót, a vaníliás cukrot és egy citrom reszelt héját. Keverjük össze ismét, majd rakjuk félre pihentetni.

Hozzávalók a zseléhez:

500 ml szénsavas narancsos üdítőital, 3 ek cukor, 3 ek étkezési keményítő, 3 ek citromlé + 1 szál menta a díszítéshez

A zselé elkészítése:

Figyeljünk arra, hogy a legfelső, zselés réteget akkor kezdjük el, amikor már a többi réteggel készen vagyunk, nehogy idő előtt megszilárduljon. Szükségünk lesz hozzá egy közepes méretű edényre. Töltsük bele az üdítőt, adjuk hozzá a cukrot, és kezdjük el összemelegíteni, miközben folyamatosan kevergetjük habverővel.

Amikor a szénsav már kifőtt a keverékből, hozzáadhatjuk a citromlevet és végül a keményítőt. Keverjük addig, amíg elkezd sűrűsödni, a színe pedig sötétebbre vált.

Összeállítás:

Amint elkészült mind a három hozzávaló, nekiláthatunk a rétegezésnek. A kiválasztott poharakat töltsük fel félig a kakaós morzsával, erre kanalazzuk rá a túrós masszát, végül pedig az üdítős zselét. Figyeljünk, hogy a túrós massza lehetőleg mindenhol elérje a pohár falát, hogy a zselé ne tudjon nagy mértékben lefolyni a piskótához, amit így túlságosan eláztatna.

Rakjuk be a hűtőbe egy órára, hogy az egész összeálljon, a felső réteg pedig megdermedjen.

Díszítsük a maradék piskóta morzsáival és mentalevéllel. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.

Nézd meg videón is, hogy készíti Fanni!

Recept, videó és fotók: Kristyán Fanni

A Fanta-szelet pohárkrém teljes receptjét  itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több finom szépség itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...