Kitálalt egy Aldi-alkalmazott - hatalmas nyomás van a kasszásokon

Másodpercenként egy árucikket kell lehúznia a kasszásoknak, és minden lépésüket figyeli az üzletvezető. Óriási stressz nehezedik a német Aldi dolgozóira.

Valószínűleg mindenki számára ismerős az a rohamtempó, amit az aldis és lidl-ös kasszások diktálnak. Az embernek arra nincs ideje, hogy normálisan elpakoljon a szatyrába. Stresszes munkakörülményekről vallott Egy neve elhallgatását kérő aldis alkalmazott most a német Focus magazinnakvallott a stresszes munkakörülményekről.

A cikk részleteit a G7 közölte, abból kiderül, hogy a hölgy már 28 éve dolgozik a diszkontláncnál.Gyakornokként kezdte, majd végigjárta a különböző ranglétrákat, végül boltvezetőként dolgozott. Erről azonban lemondott, és mára már csak heti 25 órát dolgozik az egyik müncheni Aldiban. A német lapnak elsősorban az ottani viszonyokról vallott, de a nemzetközi diszkontláncokra jellemző, hogy működési elveik és az általuk támasztott követelmények szinte teljesen egységesek minden országban.

A hölgy szerint óriási stressz van a kasszásokon, de a nyomás nagyban függ a boltvezetőktől is.A boltban elvárás, hogy a kasszások óránként 3400-3500 árucikk vonalkódját húzzák le a pénztárnál. Ez percenként 56-58 terméket jelent. A kasszásokat folyamatosan figyelik, így ha hibáznak, azt is feljegyzik.Ha kevesen vannak a boltban, akkor a kasszásoknak rakodniuk kell, ilyenkor is magasak az elvárások irányukba.

Egy raklapnyi árut 15 percen belül kell a munkatársaknak a polcokra helyezniük.

Szerencse, hogy sok árut nem kell kipakolni a dobozokból, így ezzel időt lehet spórolni. A lényeg, hogy minél kevesebb alkalmazott, minél hatékonyabb munkát végezzen, míg tart a munkaideje.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...