Egy kissé meglepő trükkel nem barnul meg az avokádókrémed - van, aki ódzkodik tőle

Furcsa lehet elsőre, de aki rendszeresen forog a konyhában, azt nem fogja eltántorítani, hogy vizet öntsön a guacamole tetejére. Igen, vizet!

Az avokádó megosztó superfood - amennyire hasznos és "jó zsírnak" számít, annyira környezetkárosító az előállítása.

Azt, hogy mennyire finom és univerzális (és még sütit is lehet belőle sütni), azt tudjuk, mi is imádjuk, és ezernyi recept alapanyaga...

...próbáld ki mondjuk ezeket:

Rántott avokádó

Vannak ám olyan snackek, amik egyszerűen nem, hogy ártanának és károsak lennének, hanem inkább egészségesnek számítanak! Az avokádó áldásos hatásairól már rengeteg helyről ...

Mindennapos használatát tekintve 2 fő gondról tudunk beszámolni:

1. nehéz kiválasztani a megfelelő darabot, mert általában vagy kőkemény és éretlen, vagy túlérett, vagy pont addigra érik be sutyiban a hűtődben, amikor nem figyelsz - ja, és drága, tehát nagyon nem mindegy

2. ha megbontottad, hipp-hopp oxidálódik és megbarnul - ha szeleteled, ha krémnek készíted, ez a probléma fennáll

Megoldások barnulás ellen

Van, aki szerint a magot kell benne hagyni a krémben, ha guacamolét készítesz (mindenképpen érdekes tipp, de inkább elvetnénk), sokan pedig a citrom- vagy limelé fokozott használatára esküsznek - ami savasságával segít, megint mások pedig a folpack-kal való betakargatást vetik be.

....ééés jöjjön a trükk: VÍZ!

Most viszont egy számunkra vadiúj ötlet állt elő, és hajlunk rá, hogy ennek higgyünk.

Tedd jól záró ételhordóba az avokádókrémed, tömködd-simítsd le a tetejét egy kanállal, és csurgass rá pont annyi vizet, hogy picikét elfedje a krémed tetejét. Igen, vizet, mert ez megakadályozza, hogy oxidálódjon, viszont később simán leöntheted róla, semmiben nem változtat a guacamole állagán, hiszen a két anyag elválik egymástól, a víz nem hígítja fel a finomságodat. ENNYI!

Mit gondoltok? Nekünk bejön!

Ezeket is nézd meg:

Ezeket olvastad már?

via

címlapfotó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...