Egy kissé meglepő trükkel nem barnul meg az avokádókrémed - van, aki ódzkodik tőle

Furcsa lehet elsőre, de aki rendszeresen forog a konyhában, azt nem fogja eltántorítani, hogy vizet öntsön a guacamole tetejére. Igen, vizet!

Az avokádó megosztó superfood - amennyire hasznos és "jó zsírnak" számít, annyira környezetkárosító az előállítása.

Azt, hogy mennyire finom és univerzális (és még sütit is lehet belőle sütni), azt tudjuk, mi is imádjuk, és ezernyi recept alapanyaga...

...próbáld ki mondjuk ezeket:

Mindennapos használatát tekintve 2 fő gondról tudunk beszámolni:

1. nehéz kiválasztani a megfelelő darabot, mert általában vagy kőkemény és éretlen, vagy túlérett, vagy pont addigra érik be sutyiban a hűtődben, amikor nem figyelsz - ja, és drága, tehát nagyon nem mindegy

2. ha megbontottad, hipp-hopp oxidálódik és megbarnul - ha szeleteled, ha krémnek készíted, ez a probléma fennáll

Megoldások barnulás ellen

Van, aki szerint a magot kell benne hagyni a krémben, ha guacamolét készítesz (mindenképpen érdekes tipp, de inkább elvetnénk), sokan pedig a citrom- vagy limelé fokozott használatára esküsznek - ami savasságával segít, megint mások pedig a folpack-kal való betakargatást vetik be.

....ééés jöjjön a trükk: VÍZ!

Most viszont egy számunkra vadiúj ötlet állt elő, és hajlunk rá, hogy ennek higgyünk.

Tedd jól záró ételhordóba az avokádókrémed, tömködd-simítsd le a tetejét egy kanállal, és csurgass rá pont annyi vizet, hogy picikét elfedje a krémed tetejét. Igen, vizet, mert ez megakadályozza, hogy oxidálódjon, viszont később simán leöntheted róla, semmiben nem változtat a guacamole állagán, hiszen a két anyag elválik egymástól, a víz nem hígítja fel a finomságodat. ENNYI!

Mit gondoltok? Nekünk bejön!

Ezeket is nézd meg:

Ezeket olvastad már?

via

címlapfotó

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...