Az avokádó megosztó superfood - amennyire hasznos és "jó zsírnak" számít, annyira környezetkárosító az előállítása.
Azt, hogy mennyire finom és univerzális (és még sütit is lehet belőle sütni), azt tudjuk, mi is imádjuk, és ezernyi recept alapanyaga...
...próbáld ki mondjuk ezeket:
Mindennapos használatát tekintve 2 fő gondról tudunk beszámolni:
1. nehéz kiválasztani a megfelelő darabot, mert általában vagy kőkemény és éretlen, vagy túlérett, vagy pont addigra érik be sutyiban a hűtődben, amikor nem figyelsz - ja, és drága, tehát nagyon nem mindegy
2. ha megbontottad, hipp-hopp oxidálódik és megbarnul - ha szeleteled, ha krémnek készíted, ez a probléma fennáll
Megoldások barnulás ellen
Van, aki szerint a magot kell benne hagyni a krémben, ha guacamolét készítesz (mindenképpen érdekes tipp, de inkább elvetnénk), sokan pedig a citrom- vagy limelé fokozott használatára esküsznek - ami savasságával segít, megint mások pedig a folpack-kal való betakargatást vetik be.
....ééés jöjjön a trükk: VÍZ!
Most viszont egy számunkra vadiúj ötlet állt elő, és hajlunk rá, hogy ennek higgyünk.
Tedd jól záró ételhordóba az avokádókrémed, tömködd-simítsd le a tetejét egy kanállal, és csurgass rá pont annyi vizet, hogy picikét elfedje a krémed tetejét. Igen, vizet, mert ez megakadályozza, hogy oxidálódjon, viszont később simán leöntheted róla, semmiben nem változtat a guacamole állagán, hiszen a két anyag elválik egymástól, a víz nem hígítja fel a finomságodat. ENNYI!
Mit gondoltok? Nekünk bejön!
Ezeket is nézd meg:
Ezeket olvastad már?
Szuperegészséges saláták avokádóból
Ti nem érzitek úgy, hogy mostanában mindenhonnan avokádó „folyik"? Velem lépten-nyomon szembejön, így beadtam a derekam, és kerestem nektek 15 csodás avokádósaláta-receptet.
Bodon Judit dietetikus7 divatkaja, aminek nagyobb a füstje, mint a lángja
Van pár étel, ami irtó menőnek számít - de vajon jogosan? De miért pont az? És ciki-e, ha bevallom, némelyik kifejezetten fel tud idegesíteni?
Brecz JuditTudtad, hogy mit rejt egy avokádó?
5 ok, amiért érdemes avokádót fogyasztanunk!
Bodon Judit dietetikusLeves, krém, saláta - 9 színes étel avokádóból
Krémes, különleges, jól fűszerezhető alapanyag- ez az avokádó. Felhasználhatjuk krémekhez, levesbe, salátánkba, szendvicseinkbe.
Nosalty