Egy kissé meglepő trükkel nem barnul meg az avokádókrémed - van, aki ódzkodik tőle

Furcsa lehet elsőre, de aki rendszeresen forog a konyhában, azt nem fogja eltántorítani, hogy vizet öntsön a guacamole tetejére. Igen, vizet!

Az avokádó megosztó superfood - amennyire hasznos és "jó zsírnak" számít, annyira környezetkárosító az előállítása.

Azt, hogy mennyire finom és univerzális (és még sütit is lehet belőle sütni), azt tudjuk, mi is imádjuk, és ezernyi recept alapanyaga...

...próbáld ki mondjuk ezeket:

Rántott avokádó

Vannak ám olyan snackek, amik egyszerűen nem, hogy ártanának és károsak lennének, hanem inkább egészségesnek számítanak! Az avokádó áldásos hatásairól már rengeteg helyről ...

Mindennapos használatát tekintve 2 fő gondról tudunk beszámolni:

1. nehéz kiválasztani a megfelelő darabot, mert általában vagy kőkemény és éretlen, vagy túlérett, vagy pont addigra érik be sutyiban a hűtődben, amikor nem figyelsz - ja, és drága, tehát nagyon nem mindegy

2. ha megbontottad, hipp-hopp oxidálódik és megbarnul - ha szeleteled, ha krémnek készíted, ez a probléma fennáll

Megoldások barnulás ellen

Van, aki szerint a magot kell benne hagyni a krémben, ha guacamolét készítesz (mindenképpen érdekes tipp, de inkább elvetnénk), sokan pedig a citrom- vagy limelé fokozott használatára esküsznek - ami savasságával segít, megint mások pedig a folpack-kal való betakargatást vetik be.

....ééés jöjjön a trükk: VÍZ!

Most viszont egy számunkra vadiúj ötlet állt elő, és hajlunk rá, hogy ennek higgyünk.

Tedd jól záró ételhordóba az avokádókrémed, tömködd-simítsd le a tetejét egy kanállal, és csurgass rá pont annyi vizet, hogy picikét elfedje a krémed tetejét. Igen, vizet, mert ez megakadályozza, hogy oxidálódjon, viszont később simán leöntheted róla, semmiben nem változtat a guacamole állagán, hiszen a két anyag elválik egymástól, a víz nem hígítja fel a finomságodat. ENNYI!

Mit gondoltok? Nekünk bejön!

Ezeket is nézd meg:

Ezeket olvastad már?

via

címlapfotó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...