Kipróbáltuk, milyen cukor nélkül élni egy hétig

Ketten vágtunk bele a Nosalty szerkesztőségéből a cukor böjtbe, most pedig megosztjuk a tapasztalatainkat.

Nemrég eldöntöttem, hogy belevágok egy kihívásba és1 hétig nem eszek cukrot. Biztos voltam benne, esélytelen, hogy kibírjam, hiszen eléggé édesszájú vagyok. Napokig nyavalyogtam a szerkesztőségben, hogy nem fogom kibírni. Annyit beszéltem róla, hogy eljutott Gabihoz, a marketingesünkhöz is (ő próbálta ki anno Beyoncé diétáját), aki szívesen csatlakozott hozzám. (Ezért utólag is nagyon hálás vagyok neki!)

Szóval végül ketten vágtunk bele a projektbe, egy vasárnapi napon. Előtte leszögeztük, semmi olyat nem eszünk, amiben cukor van és megpróbáljuk még a gyümölcscukrot is kiiktatni az étrendünkből. Azért az almát megengedtük magunknak. Persze a kísérlet előtti este azért mind a ketten egy jó adag cukrot magunkba tömtünk, csak hogy biztosan készen álljunk. Gabi egy habos kávét és mérhetetlen mennyiségű gumicukrot, én pedig mogyorókrémet, epres joghurtot és csokit ettem az „utolsó vacsorámon”.

via GIPHY

Az első napok simán mentek. Mind a ketten meglepődtünk, mennyire jól bírjuk. Aztán kedden jött a feketeleves: Flóra kolléganőnk egy hatalmas pavlova jött fel az irodába. Gabi teljesen elkerülte a szemkontaktust a sütivel, én bevallom kicsit megszagolgattam. A harmadik nap sem volt éppen egyszerű. Flóra ugyanis, megint megpróbált minket kísértésbe hozni egy babkával. Talán ezt is egyszerűen átvészeltük volna, ha a szerkesztőségben, nem mondta volna el mindenki milliószor, mennyire finom. De valahogyan mégis kibírtuk, bár így utólag visszagondolva, ha Gabi nem velem szemben ült volna és nem lett volna annyira szúrós a tekintete, akkor én biztosan beleeszem és halasztom a kísérletet. Ezek után a többi 3 nap már sétagalopp volt.

Összegzés

Hogy mégis, mit éreztünk egy hét után? Lényegében nem történt túl sok változás, egyikünk szerint sem. Persze egy kicsit energikusabbnak éreztük magunkat pár nap elteltével, de valószínűleg egy hét túl kevés ahhoz, hogy lényeges változások legyenek megfigyelhetőek. Tálán egyszer újra belevágunk és egy hónapig is megpróbáljuk tartani a böjtöt.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...