Kipróbáltuk: 4 ránctalanító pakolás a szem alá, konyhai alapanyagokból

Olcsó, egyszerű alapanyagokból kotyvasztott csodapakolások a tiszta, kipihent tekintetért - vajon működnek a valóságban?

Jól vagy? Biztos? Kérdezik az imádnivalóan őszinte barátok, amint összeáll a hang és a kép a videocseten, és nem, nem a kép torz, sajnos tényleg nem a legjobb formánkat hozzuk így, az egész téli sápadtsággal, alvászavarok okozta fáradtsággal és a rettenetesen eltúlzott mennyiségű képernyő előtt töltött idővel, amely mind az arcunkra van írva.

via GIPHY

Karikák

Sápadt arc, beesett szemek, mély, sötét karikák. Első körben a karikák ellen szerettem volna felvenni a harcot. Különleges kozmetikumok beszerzésére nem ez a legmegfelelőbb pillanat, úgyhogy nincs más hátra, irány a konyha. Szem alatti karikákra is rengeteg tippet, házi megoldást lehet találni a neten, így kipróbáltam a négy legszimpatikusabb kotyvalékot, és igyekeztem őket nem beledörzsölni a szemembe.

A legmenőbb szem alatti maszkok a net szerint sokféle alapanyagból készülhetnek, én most ezek közül is inkább azokat választottam ki, amelyek olcsók és egyszerűek, valamint könnyen pótolhatóak. Avokádót például most, hogy különlegesebb alapanyagokat nem egyszerű beszerezni, biztosan nem pazarolnék arra, hogy a szemem alá kenjem. Olyan egzotikumok sincsenek a kezem ügyében épp, mint mandulaolaj vagy rózsavíz, így ezek is ugrottak, van viszont itthon krumpli, tea, kávé, méz és uborka. Együtt furcsa kombinációk, de remek ápolószerek jönnek ki belőlük.

Tizenöt perc nyugi

Ha tudományosan alátámasztható eredményei nincsenek is ezeknek a kotyvasztott szépségszérumoknak, valószínűleg már attól szebbek leszünk, ha 15 percig nyugodtan feküdtünk, amíg vártuk, hogy hassanak, és közben ránctalan, újjászületett önmagunkat képzeltük el a pakolások hatására megvalósulni. . Ha csak ennyit nyertünk velük, már szebbé varázsolták a napunkat.

via GIPHY

Krumpli

Utoljára sztrapacskához reszeltem krumplit, és meglehetősen furcsa és kicsit gusztustalan érzés a szem alá kenni, hiszen reszelés után azonnal barnulni kezd. Az érzés viszont kellemes, hűvös, és szinte látványos. Állítólag a krumpliban lévő vitaminok és ásványi anyagok teszik. Aki ódzkodik a reszelt krumplitól, vágjon vékony szeleteket a krumpliból, majd faragjon belőlük csinos félholdakat, és ezeket helyezze a szemei alá.

Tea

A reggeli vagy délutáni teázás után maradt filtereket a hűtőbe tettem, majd az előbb gondosan lehunyt szemeimre helyeztem. Nincs reszelés, semmi kosszal, maszatolással nem jár, ez az egyik legkényelmesebb módszer mind közül. Ez a megoldás állítólag különösen jó másnaposságra, de a kialvatlan, püffedt szemeknek is biztos megnyugvást ad.

via GIPHY

Kávé és méz

A kávézacc tudjuk, mekkora menőség mostanában a házi bőrápolásban, de most nem radírozó tehetségét használjuk ki, hanem frissen őrölt kávéról, amit mézzel keverünk el. A kávé nem csak radíroz, de csökkenti a puffadást, kisimítja a ráncokat is, a méz pedig egyrészt segít egyenletesen felkenni, másrészt maga is mindenféle antibakteriális és ránctalanító gyógyerővel bír. Nagyon féltem, hogy a kávészemek belemennek a szemembe, és valóban: nem sikerült könnyek nélkül megúszni a műveletet. A ragacsos, mézes masszát is őrült fura volt a szemem alá kenni, de a macerás, koszolós folyamaton túl nagyon jó érzés volt viselni, kifejezetten puhább és frissebb lett utána a bőröm.

Uborka

Mindenkinek megvan az a klisé a bőrápoló nőről uborkakarikával a szemein, igaz? Sosem értettem, hogyan marad meg a szemükön az uborka, sokkal praktikusabb lereszelve, arctisztító pamacsokat belemártogatva a szemek alá helyezni, és rajta hagyni tíz-tizenöt percig. Ehhez a megoldáshoz ajánlják a rózsavizet is, de ilyesmi nálam most nem volt kéznél, akinek van, az cseppentsen hozzá keveset. Az uborka frissít és nyugtat, de ezt éreztem a legkevésbé hatásosnak mind közül.

via GIPHY

Utoljára kamaszkoromban volt időm ilyesmire, és nagy örömmel írtam fel a karantén mellett szóló pozitívumok listájára a házi pakolásokat, is, mert olcsó, egyszerű, mégis hatékony önszépítő módszernek látszik.

Ezeket olvastad már?

via

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...