Így készül az örök kedvenc kinder tejszelet házi verziója

A gyermeki örömök egyik legnagyobbika, a szupermarketek hűtőszekrényei előtti vágyódás tárgya, a kakaós-mézes piskótába zárt tejszínes krém: igen, elhoztuk a kinder tejszelet házi receptjét.

Miért szeretjük annyira a bolti édességeket? Talán mert bármikor megvehetjük és élvezhetjük őket? Mert nem kell értük a konyhában fáradozni? Gyermekkori emlékek miatt? Miért tart ki az irántuk érzett szerelmünk akkor is, ha tudjuk, hogy tömve vannak állagjavítókkal, színezékekkel és tartósítószerekkel? Mind megválaszolhatatlannak tűnő kérdések ezek, amelyekre ez a cikk nem is próbál megfejtést keresni, sőt, válaszként is inkább csak egy receptet hoz. Egy olyan receptet, ami az örök kedvenc kinder tejszeletet helyezi házi környezetbe, és ami talán még a bolti édességek rajongóit is meggyőzi majd arról, hogy a szupermarketeken túl is van élet.

A házi kinder tejszelet receptjéért kattints a képre!

A piskóta titkai

Több alapanyag is azért dolgozik, hogy ne egyszerűen a lehető legautentikusabb tejszeletélményt kapjuk, hanem egy annál sokkal, de sokkal istenibbet. A piskóta álomszerű puhaságát a tejföltől kapja, karakteres aromája pedig a méznek köszönhető.

Persze a végleges élményhez ez nem elég: ha azt szeretnénk, hogy a piskóta a lehető legpuhább legyen, és az ízek összeérjenek a szeletben, pihentessük a süteményt pár óráig a hűtőben.

A krém titkai

Érdekes módon a krém is kap mind tejszínt, mind mézet, a hozzávalók hatása itt mégis egy kicsit más. Jobban előjön a tejföl enyhén savanykás aromája, amit a méz ellensúlyoz. A légiesen könnyed állagról pedig a keményre felvert tejszínhab gondoskodik.

A házi kinder tejszelet receptjéért kattints a képre!

A krémhez érdemes némi zselatinfixet is adni, különben túl lágy lesz, és a szeletelés során kifolyik majd a piskóták közül. Nem kell persze túl sok a zselésítőanyagból, a hűtés során valamennyit szilárdulni fog az állaga.

Készítsünk házi kinder tejszeletet!

Hozzávalók a piskótához: 1 db tojás, 75 g cukor, 75 g méz, 85 g vaj, 75 g tejföl, 2 dl tej, 200 g finomliszt, 2 tk sütőpor, 45 g cukrozatlan kakaópor, 1 csipet só

Hozzávalók a krémhez: 250 g mascarpone, 75 g méz, 1 db vanília, 2 tk citromhéj, 100 g tejföl, 1 ek zselatinfix, 1.5 dl habtejszín, 25 g porcukor

A tojást a cukorral és a mézzel kihabosítjuk, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat, a tejfölt és a tejet. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a sót, és csomómentes tésztát keverünk belőle.

A tésztát sütőpapírral bélelt gáztepsire öntjük, elegyengetjük, majd 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A kész tésztát hagyjuk teljesen kihűlni, majd középen vágjuk ketté. Ha szükséges kicsit lelapíthatjuk a tésztalapot úgy, hogy a tetejére is teszünk egy sütőpapírt és arra nehezékként egy másik gáztepsit teszünk.

A házi kinder tejszelet receptjéért kattints a képre!

A krémhez a mascarponét, a mézet, a vaníliát, a citromhéjat, a tejfölt és a zselatinfixet egy nagy tálban csomómentesre keverjük. A habtejszínt a porcukorral felverjük, majd óvatosan a mascarponés krémhez forgatjuk.

A félbevágott tésztalap egyik felét megkenjük a krémmel, majd a tetejét elsimítjuk, és rátesszük a másik tésztalapot. Pár órára hűtőbe tesszük pihenni, majd felszeleteljük és tálaljuk.

A házi kinder tejszelet teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Fotók, videó és recept: Rosanics Petra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Petrától:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...