Kínai kézbe került a legnépszerűbb kotyogós kávéfőzők gyártója

Szomorú vagy sem, kínai tulajdonost kapott az 1919 óta működő olasz cég, a leghíresebb és legnépszerűbb kotyogós kávéfőzők gyártója.

A kínai kézben levő Nuo Capital lesz az ikonikus kávéfőzőket gyártó olasz cég, a Bialetti többségi tulajdonosa – tudtuk meg a hvg-től.

Eredeti olasz Bialetti kávéfőző
Eredeti olasz Bialetti kávéfőző
Jakub Porzycki/NurPhoto / Getty Images

A kínai Stephen Cheng tulajdonában lévő, luxemburgi székhelyű csoport szerdán jelentette be, hogy megállapodást írt alá, és megvásárolta a Bialetti 78,567 százalékát. 

Az eredetileg olasz Bialetti kotyogós kávéfőzői 1919 óta uralják a kotyogósok világát - szinte nincs is, akinek családjában ne bukkanna fel. Legismertebb termékük a Moka fantázianévre hallgató kávéfőzőjük.

Tippek a legfinomabb kotyogós kávéhoz:

  1. Tegyél őrölt kávét a szűrőbe, de ne nyomkodd le, csak finoman egyengesd el.
  2. A tartályrészt forró vízzel öntsd fel a szelep aljáig. Ne önts bele több vizet!
  3. Helyezd az alsó tartályba a kávéval teli szűrőt.
  4. Egy konyharuhával tekerd rá a kotyogós tetejét, mert a tartály forró lehet.
  5. Tedd a kotyogóst a tűzhelyre, közepes vagy kis lángra.
  6. Pár perc, és szépen lassan lefolyik a kávé. Amikor kotyogó hangot kezd el kiadni, akkor zárd le a tűzhelyet, és hűtsd le a kotyogós alját hideg vízzel.
  7. Fogyaszd frissen a kávét!

Forrásunk volt.


Még több aktuális hír itt:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...